Ionuţ Budişteanu uimeşte lumea cu o nouă invenţie care ajută nevăzătorii

Vâlceanul Ionuţ Budişteanu şi Maria Stoica au câştigat medalia de aur la Concursului Internațional de Proiecte Informatice, InfoMatrix 2014, desfășurat zilele trecute, cu invenţia denumită Phone Eye.

Ionuţ Budişteanu uimeşte din nou cu o invenţie pentru telefonul mobil, care ajută nevăzătorii să poată conversa. De asemenea, nevăzătorii îi pot cere aplicaţiei-asistent să identifice strada, casa, o clădire, o destinație sau diferite obiecte spre care vor să se îndrepte. Phone Eye, aşa cum şi-a botezat Ionuţ invenţia, citește pentru nevăzători și le comunică verbal ceea ce identifică. Aplicaţia poate să citească numărul autobuzului, să numească alimentele de pe raftul supermarketului sau să spună la câți metri se află școala sau locul de muncă. Aceasta se poate folosi pe telefoane care au sistem de operare Windows. Alături de Ionuţ Budişteanu, la crearea invenţiei a lucrat şi Maria Stoica, studentă și ea la Facultatea de Matematică și Informatică, din cadrul Universității București.

În cadrul competiției, au fost medaliate un număr de 51 de echipe românești formate din elevi, studenți și profesori coordonatori.

La concursul organizat de o instituție de învățământ privată, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, au participat 255 de echipe din 43 de țări.

Țările participante au fost Mexic, Turcia, Africa de Sud, Arabia Saudită, Azerbaijan, Afganistan, Albania, Australia, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Columbia,Cehia, Ecuador, Egipt, Georgia, Germania, India, Indonezia, Iraq, Kazakhstan, Coreea de Sud, Kirghistan, Laos, Macedonia, Malawi, Malaezia, Mauritania, Moldova, Myanmar, Olanda, Polonia, Rwanda, Somalia, Tajikistan, Tanzania, Thailanda, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, SUA, Vietnam și România.

Tinerii informaticieni au concurat cu proiecte complexe, la patru categorii, respectiv "Artă Computerizată", "Short Movie", "Programare" și "Programare Computerizată".

România a câștigat 16 medalii de aur, 14 de argint și 21 de bronz.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...