FOTO: Prefectul de Vâlcea i-a sfidat pe foştii angajaţi ai Oltchim

„Mă întâlnesc când pot cu ei şi le dau răspunsurile pe care pot!" – a spus Dumitru Cornoiu.

Disperaţi că nu şi-au luat salariile compensatorii, că nu mai au un loc de muncă şi că trăiesc de pe o zi pe alta, foştii angajaţi de la Oltchim au început protestele în faţa instituţiilor vâlcene. Au fost şi săptămâna trecută şi s-au adunat şi luni, 12 mai 2014, în faţa Instituţiei Prefectului Vâlcea, încă de la primele ore ale dimineţii. Luni însă, ei au fost sfidaţi cu bună-ştiinţă de prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, care nu i-a băgat în seamă, preferând să filozofeze în două şedinţe plictisitoare în care şi-a exasperat audienţa, în loc să stea la masă cu acei oameni amărâţi, care strigă după ajutor.
prefectura protest oltchim 2
În tot acest timp, de la ora 09.00 şi până la 11.30, foştii chimişti au stat în faţa Prefecturii, pe ploaie şi îngheţând de frig, în timp ce Cornoiu le dădea lecţii de viaţă directorilor de instituţii şi ziariştilor, iar concluzia finală a celor două şedinţe a fost că nimic nu s-a rezolvat, ci s-a pierdut timpul degeaba. De ce? Pentru că au fost prezentate materiale cu alunecări de teren, cu drumuri rupte şi alte calamităţi produse în judeţul Vâlcea, dar nu s-au dat soluţii concrete şi nu se ştie când aceste probleme vor fi rezolvate. Sigur, nu s-au luat toate în calcul, pentru că oamenii izolaţi din Stroeşti şi cei aflaţi în pericol la Bărbăteşti nu au fost luaţi în calcul de prefect.

Revenind însă la problemele foştilor angajaţi de la Oltchim, prefectul Cornoiu a fost întrebat de reprezentanţii mass-media când îi va primi pe cei 30 – 40 de oameni ce-l aşteptau afară, iar răspunsul său a fost uimitor şi jignitor: „Mă întâlnesc când pot cu ei şi le dau răspunsurile pe care pot!".
prefectura protest oltchim 5
Mai apoi, prefectul de Vâlcea s-a lansat într-o altă serie de filozofii despre ce eforturi supra-omeneşti fac autorităţile să ţină Oltchim-ul în viaţă şi multe alte prostii pe care vâlcenii le-au mai auzit, aceste vorbe nemaiavând nicio valoare: „Nu sunt bani pentru plata compensatoriilor. Am primit răspuns de la Guvern că nu a fost prevăzut în buget acest efort financiar. Aici este problema administratorului judiciar, pentru că el este responsabil. Nu m-am uitat în buzunarul lor să văd cât ia de la Oltchim, dar ştiu că trebuie o negociere directă între cele două părţi. Noi ne gândim doar la vitalizarea combinatului şi la scoaterea lui la licitaţie. Trebuie să îi dăm caracter performant. Eu am luat în piept problematica judeţului încă din primele zile şi cred eu că am rezolvat multe lucruri. Vreau să îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că le-am rezolvat, pentru că nici eu nu le ştiam.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...