ŢEAPĂ MARCA DOBRIŞAN

11 Mai 2014
Fiul lui Bododea, obligat să acopere prejudiciul de 7 miliarde creat la CEC Bank de Dorin Dobrişan

O veche vorbă din bătrâni spune că întotdeauna păcatele părinţilor se răsfrâng asupra copiilor. În această situaţie se află şi fiul lui Constantin Bododea, unul dintre inculpaţii amplului dosar „Dobrişan – Ciogescu", care, acum, se află în situaţia de a plăti pentru un credit luat de părintele său, dar de care a beneficiat în integralitate Dorin Dobrişan, fost director CEC Bank. Conform noului Cod Penal, urmaşii celor decedaţi sunt nevoiţi să acopere prejudiciile create. Dacă până acum, Dobrişan s-a ţinut de partea sa de înţelegere, se pare că acesta nu mai intenţionează să achite în continuare ratele creditului contractat de Bododea şi folosit în integralitate de Dobrişan.

Constantin Bododea a decedat, în urmă cu mai bine de 5 luni de zile, din cauza unui infarct. Alături de Dorin Dobrişan, Bododea fusese trimis în judecată pentru fapte de corupţie, procesul fiind acum pe rolul instanţelor de judecată din Călăraşi. Constantin Bododea, inginer în cadrul Compartimentului Logistică al CEC BANK –Sucursala Râmnicu Vâlcea era acuzat de luare de mită în formă continuată, uz de fals, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, complicitate la infracţiunea de delapidare, complicitate la infracţiunea de spălare a banilor. Practic, Bododea a luat un credit de la CEC Bank în valoare de 7 miliarde lei vechi, cu ajutorul lui Dobrişan şi a unor adeverinţe false, însă banii i-au revenit lui Dobrişan, care, de altfel, pentru o perioadă de timp a plătit şi ratele creditului.

Reamintim că Dorin Dobrişan, fost director al CEC Bank, a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, uz de fals în formă continuată, infracţiune de spălare a banilor în formă continuată, complicitate la infracţiunea de delapidare în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave. Anchetatorii DNA îi acuză pe Dobrişan şi Ciogescu de presupuse afaceri de corupţie pe când Dorin Dobrişan era director al CEC Bank Râmnicu Vâlcea. Procurorii DNA susţin că Dorin Dobrişan ar fi primit şpagă patru limuzine, în valoare de 200.000 de euro de la administratorul Ovidiu Ciogescu, reprezentantul Electrovâlcea SRL. În schimb, cei doi au semnat contracte de lucrări nelegale. Tot în calitatea de şef de bancă, Dobrişan şi-a aprobat un credit de 1,2 milioane lei. Faptele au avut loc în perioada 2006 - 2008.
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...