Sloganul "USL trăieşte", contestat la Vâlcea şi în toate BEJ-urile din ţară

Afişele, pliantele şi toate materialele promoţionale pe care scrie "USL trăieşte" trebuie înlăturate, ca urmare a deciziei Biroului Electoral Central, după ce PNL a sesizat acest lucru la toate BEJ-urile din ţară. Liberalii susţin că demersul PSD este "imoral şi ilegal".

PNL a contestat la birourile electorale judeţene faptul că Alianţa electorală PSD-UNPR-PC foloseşte sintagma "USL trăieşte" în campanie, pe afişe şi materiale promoţionale, iar in judeţele Timiş, Olt, Vaslui, Neamţ, Mehedinţi şi Argeş i s-a dat deja dreptate. Biroul Electoral Judeţean de la Vâlcea urmează să se pronunţe luni, 12 mai a.c.

Liberalii au declarat că partidul lor "a acţionat permanent de partea legii, în timp ce Victor Ponta şi PSD au ales metode nu doar imorale, dar şi ilegale". Din momentul în care PNL şi Crin Antonescu au decis să iasă de la guvernare, s-a rupt şi Uniunea Social Liberală. Deşi USL s-a rupt de drept, formal ea încă există pentru că nu a fost ştearsă din registrul partidelor politice. PSD a susţinut că USL este marcă înregistrată de social-democraţi cu mult timp înainte de formarea uniunii, iar Victor Ponta şi ceilalţi lideri ai actualei majorităţi parlamentare s-au arătat convinşi că "USL trăieţte" şi liberalii vor reveni alături de ei la putere, după un previzibil eşec la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...