RECORD: Peste 10.00 de şomeri în Vâlcea în luna aprilie

10.048 de şomeri au fost înregistraţi la sfârşitul lunii aprilie 2014 în judeţul Vâlcea. Dintre aceştia, 4.370 sunt femei, ponderea lor rămânând relativ constantă, respectiv 43,5% din numărul total de şomeri. De remarcat că, din numărul total de şomeri, 4619 persoane sunt indemnizate (în scădere cu 1192 persoane faţă de luna anterioară), 9575 persoane provin din sectorul privat. Rata şomajului în Vâlcea este de 5,53%.

Faţă de luna anterioară (martie 2014), numărul şomerilor a scăzut cu 1869 persoane, rata şomajului scăzând cu 1,03 procente (în martie 2014 rata şomajului a fost de 6,56%).

Pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de şomeri se înregistrează în categoria de vârstă 40 – 49 ani, respectiv 3.390 persoane.

După durata şomajului, cel mai mare număr de şomeri se înregistrează în categoria 3 – 6 luni (2.944 persoane) şi 1 – 3 luni (2.329 persoane).

Un număr de 507 persoane sunt tineri şomeri de lungă durată (16 – 25 ani şi cu peste 6 luni perioadă de şomaj) şi 2.137 persoane sunt şomeri de lungă durată cu vârsta peste 25 ani şi cu peste 12 luni perioadă de şomaj.

„Conform legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor de şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă (actualizată) şi a Normelor de aplicare ale acesteia (actualizate), o persoană în căutarea unui loc de muncă este persoana care face demersuri pentru a-şi găsi un loc de muncă, prin mijloace proprii sau prin înregistrare la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau, după caz, reşedinţa ori la alt furnizor de servicii de ocupare, acreditat în condiţiile legii.

În aceste condiţii o persoană neindemnizată se poate înregistra la agenţia teritorială de ocupare a forţei de muncă ca persoană în căutarea unui loc de muncă cu următoarele acte: copie act identitate, adeverinţă medicală (apt pentru muncă), copie act studii.

În urma Bursei generale a forţei de muncă ce s-a desfăşurat la CRFPA Rm. Vâlcea în data de 25 aprilie 2014 se continuă monitorizarea persoanelor intervievate, în vederea angajării timp de o lună de la desfăşurarea acesteia" – susţine Gabriel Albinaru, directorul executiv al AJOFM Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...