Strict pentru câţiva vâlceni: Vedeţi-vă, măi, de ale voastre !

În luna aprilie, trei ziare din zona Argeş - Vâlcea au reuşit să se plaseze între primele 100 de publicaţii din ţară după numărul de cititori unici.

Este vorba despre:

- Criterii politice, cu 142.158 de cititori (locul 58)

- Vocea Vâlcii, cu 69.432 cititori (locul 89)

- Curierul zilei, cu 54.556 (locul 97).

Pentru publicul din aceste două judeţe, aş vrea să comentez puţin aceste cifre.

În ţară, sunt peste 1000 de ziare, mai bune sau mai rele. Greu de găsit un criteriu de evaluare.

Totuşi, după numărul cititorilor pe net, Criterii politice este pe un loc bun, oricum, pe cel mai bun loc din cele două judeţe. Iar asta nu o spunem noi, o spune situl www.trafic.ro, pe care îl poate consulta oricine.

Iar cât se vând ziarele pe hârtie, inclusiv ediţia noastră print din ziua de luni, ce să mai vorbim, e vorba de picături în ocean.

Ei bine, sunt unii editori de jurnale din zonă care ar vrea să ia în balon cifrele astea, fiindcă nu le convine cum stau ei. Când noi avem zeci de mii de cititori pe săptămână, ei au câteva sute, iar altora le e frică să se înregistreze pe trafic.ro ca să nu se facă de râs.

Acestor şmecheri care fentează meseria şi chibiţează politica fiindcă nu le place munca le spun că numărul de cititori nu pică din pom, ca să te faci citit de zeci şi sute de mii de oameni în abundenţa de informaţii de azi necesită muncă şi profesionalism, ba chiar şi sacrificiu, dacă termenul nu e prea grav.

Evident, nu suntem noi şi colegii de la Vocea Vâlcii sau Curierul zilei din Piteşti vreo forţă naţională. De pildă, săptămâna trecută, am avut 0,68% din piaţa presei scrise din România. Cele trei ziare amintite trec însă de 1,5 %, ceea ce e, totuşi ceva. Mai ales că dacă scoatem din calcul Ziarul de Vâlcea, Viaţa Vâlcii, Arena Vâlceană, Ancheta şi Ziarul Profit (ultimele două din Argeş) restul lumii e pe ducă, nu fac toţi, la un loc, un procent.

Trebuie să fim serioşi şi să vorbim pe cifre, aşa cum sunt ele.

Spun asta fiindcă unii se uită în conturile noastre şi îşi pun problema de ce avem contracte în zonă.

Îi rog să îşi vadă de treaba lor şi să se străduiască să treacă de 0,01 %, apoi mai vorbim.

Mai mult, văd că şi alţii, la care nu ne aşteptam, sunt invidioşi. Să-şi vadă şi ei de mucii lor, cum se spune, că noi nu ne uităm în farfuria altuia, să vedem ce mănâncă.

În fine, mă opresc aici, deocamdată, cu toate că îmi doresc o discuţie, fie ea şi dispută, pe nişte teme.

Deocamdată, unora le spun să se apuce de muncă serioasă, să se lase de şmecherii publicistice. Iar celorlalţi, să aibă grijă, că egoismul şi invidia de doi lei fac din om neom.

În ce ne priveşte, mulţumim cititorilor.

• preluare www.criterii.ro
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...