Divorţul din USL a devenit oficial: PNL cere partajul

PNL cere public premierului Victor Ponta şi tuturor reprezentanţilor PSD să pună capăt minciunii răspândite în spaţiul public din România prin materialele electorale potrivit cărora „USL trăieşte".

Alina Gorghiu, vicelider al grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, a anunţat că filialele PNL vor depune plângeri la Birourile Electorale Judeţene privind la acţiunile Alianţei Electorale PSD – UNPR – PC prin care sunt utilizate semnul electoral şi, respectiv denumirea, ambele sub forma acronimului USL, fără acordul PNL în scopul inducerii în eroare a electoratului, şi în afara unor termeni oneşti şi democratici în care ar trebui să se desfăşoare o campanie electorală.

„PNL nu s-a ocupat, nu se ocupă şi nu se va ocupa vreodată cu înşelatul electoratului din România, respectiv nu se ocupă cu o campanie de genul Uitaţi, mortul trăieşte!, respectiv USL trăieşte, motiv pentru care solicităm public PSD şi premierului Ponta să pună punct minciunii folosite şi răspândite pe toate materialele electorale şi în tot spaţiul public că Uniunea Social Liberală ar trăi", a declarat deputatul liberal Alina Gorghiu.

Parlamentarul PNL a arătat că, în cadrul campaniei mincinoase a Alianţei PSD-UNPR-PC, sunt eludate prevederile art. 7, alin (1) din Legea 33/2007 potrivit căreia "Alianţa electorală care a participat la alegerile anterioare, indiferent de tipul acestora, sub o denumire, o poate păstra numai dacă nu şi-a schimbat componenţa iniţială. De asemenea, denumirea respectivă nu poate fi utilizată de o altă alianţă". Aşadar, prin intermediul textului normativ amintit este interzisă utilizarea oficială a denumirii alianţei electorale în condiţiile în care aceasta şi-a schimbat componenţa iniţială.

„În speţă, Alianţa Electorală PSD–UNPR–PC eludează prevederile legii, ocolind procedura în faţa BEC în condiţiile în care în mod evident nu ar fi putut participa la alegeri sub denumirea USL, prin urmare utilizând-o în paralel cu unicul scop de inducere în eroare a electorilor PNL prin producerea de confuzie. Utilizarea denumirii prescurtate a Uniunii Social Liberale pe materialele de propagandă electorală de care alianţa USD încalcă totodată prevederile art. 43, alin. (4) şi alin. (9) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată cu modificările ulterioare", a explicat viceliderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...