REŢETA ZILEI: Ciorbă de ştevie

06 Mai 2014
Ce vă trebuie? 3-4 legături ştevie, o legătură ceapă verde, 2 morcovi, 2 linguri pastă de tomate, 2 linguri borş pudră, un ou, o legătură leuştean, ulei şi sare.

Cum se prepară? Punem o cratiţă cu apă la fiert şi, până când fierbe apa, noi curăţăm frunzele de ştevie (adică înlăturăm codiţa de pe toată lungimea frunzei). Punem ştevia în apă fiartă şi o lăsăm să se opărească timp de câteva minute. După ce frunzele de ştevie şi-au schimbat culoarea, le scoatem din apă şi le punem într-o strecurătoare sau sită, iar după ce s-au scurs le tocăm mărunt.

Turnăm câteva linguri de ulei într-o cratiţă şi adăugăm ceapa tocată (după ce uleiul s-a încins). Călim ceapa verde câteva secunde şi apoi punem morcovul tocat mărunt. Lăsăm câteva minute legumele la călit, după care adăugăm şi ştevia tocată. După ce acestea s-au călit, adăugăm circa un litru şi jumătate de apă caldă şi sare după gust.

Lăsăm ciorba de ştevie la fiert aproximativ un sfert de oră, la foc mediu. Fiind deja opărită, ştevia nu are nevoie de atât de mult timp de fierbere, însă trebuie să ne asigurăm că sunt fierte suficient ceapa şi, mai ales, morcovul. Apoi adăugăm două linguri cu paste de tomate şi două linguri cu praf de borş.

Lăsăm ciorba să mai fiarbă încă 5-10 minute şi apoi o luăm de pe foc. Pentru a subţia oul, îl batem cu puţină zeamă din ciorbă şi apoi îl turnăm în cratiţă, amestecând bine. O ciorbă de ştevie fără leuştean parcă nu are farmec, aşa că ultimul pas în prepararea reţetei este să punem şi leuşteanul tocat.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...