EXCLUSIV: Escrocherie la CAR Univers. O femeie din Brezoi a fost trimisă în judecată

Mintea românului funcţionează la capacitate maximă când vine vorba de înşelătorii sau de alte infracţiuni care le-ar aduce beneficii financiare. La asemenea inginerii a dus-o capul şi pe o femeie din Brezoi, care a înşelat CAR Univers cu suma de 6.000 de lei. După aproape un an de zile, ea a fost prinsă însă, fiind trimisă în judecată pentru fals în înscrisuri, uz de fals şi înşelătorie. Alături de ea mai sunt cercetaţi şi doi inspectori de credite ai CAR Univers pentru neglijenţă în serviciu.

Povestea începe în anul 2012, atunci când Petruţa Claudia Munteanu s-a gândit să facă rost de bani, accesând un credit de 6.000 de lei la CAR Univers – Filiala Brezoi. Femeia de 32 de ani, angajata unei firme din Brezoi, nu a reuşit să obţină adeverinţele de venit necesare în dosarul de credit şi, astfel, ea a decis să le falsifice. A falsificat şi adeverinţele ei, dar şi pe cele ale giranţilor, iar cu cele 4 adeverinţe false s-a prezentat la CAR Univers.

Din păcate, doi dintre angajaţii Casei de Ajutor Reciproc din Brezoi au căzut în capcana întinsă de Petruţa Claudia Munteanu, ei neglijându-şi atribuţiile de serviciu. Mai exact, cei doi inspectori de credite au uitat să verifice actele pe care femeia le-a depus şi i-au dat aviz pozitiv pentru obţinerea creditului de 6.000 de lei.

După aproximativ 1 an de zile, mai exact în anul 2013, „buboiul" a explodat, în momentul în care Petruţa Claudia Munteanu nu şi-a plătit ratele. Atunci, conducerea CAR Univers – Filiala Brezoi i-a luat toate actele la purecat şi a observat că adeverinţele sunt false. Cazul a ajuns ulterior pe masa şefului Poliţiei Brezoi, comisarului şef Constantin Volintiru, cercetările fiind finalizate în scurt timp, iar dosarul fiind înaintat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi.

Procurorii au decis însă în data de 30 aprilie a.c., să o trimită în judecată pe Petruţa Claudia Munteanu, aceasta fiind acuzată de fals în înscrisuri, uz de fals şi înşelătorie. Alături de ea mai sunt cercetaţi şi doi inspectori de credite ai CAR Univers pentru neglijenţă în serviciu.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...