POLITICA LUI PONTA: Senatul a respins Legea pedepselor complementare pentru corupți (VIDEO)

Legea pedepselor complementare pentru corupţi, iniţiată de senatorul Partidului Noua republică, Valeriu Todiraşcu, a fost respinsă, zilele trecută în senat. Pentru respingerea acestei legi, au votat 98 de senatori PSD, PC, PNL și UDMR. Urmează votul Camerei Deputaților.

Legea mai are o şansă în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională, însă specialiştii spun că ea va fi îngropată definitiv, dacă ţinem cont de ultimele acţiuni ale deputaţilor, când au respins avizul cerut de DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul unor colegi deputaţi.

Câteva argumente pentru care această inițiativă legislativă nu este pe placul senatorilor şi deputaţilor. Prin intermediul unui comunicat de presă, senatorul Valeriu Todiraşcu explică ce se doreşte prin iniţierea unei astfel de legi.

„Pedepsirea exemplară a persoanelor corupte, alături de măsurile de prevenire a actelor de corupţie, ar putea fi o măsură suplimentară în stăvilirea acestui flagel care riscă să cuprindă toate sectoarele societăţii.

1. pedepsele să fie aplicate exemplar, fără reducerea limitei maxime a multor pedepse, fără aplicarea de circumstanţe atenuante și fără pedepse cu suspendare.

2. pedepsele sporite să fie aplicabile tuturor categoriilor profesionale care ar trebui să apere legea și nu să o încalce.

3. pensiile de serviciu să fie retrase, acestea reprezentând beneficii suplimentare şi nu un drept inalienabil la pensie.

În multe din faptele de corupție sunt implicate persoane care prin natura profesiunii lor sau a funcţiei pe care o exercită ar fi trebuit să împiedice producerea lor şi nicidecum să le comită sau faciliteze, așa cum este și cazul magistraților, grefierilor, avocașilor, aleșilor locali și centrali, polițiștilor, militarilor al armatei române sau în cadrul serviciilor speciale și funcţionarilor publici.

Corupţia la nivel de stat a determinat în mare măsură rămânerea în urmă a României faţă de alte ţări eliberate de comunism şi reprezintă o mare ameninţare la siguranţa naţională. De puţini ani, corupţia în rândul reprezentanţilor puterilor statului a început să fie dezvăluită şi au început să apară condamnări definitive pentru acte de corupţie în rândul acestora. Din păcate, instanţele de judecată sunt încă "timide" în a hotărî pedepse cu executare, ceea ce nemulţumeşte o largă categorie a populaţiei" – se arată în informarea senatorului de la Noua Republică.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...