Ponta o dă înainte cu USL

Victor Ponta este convins că după alegerile europarlamentare din 25 mai a.c. USL va reveni în forţă, refăcându-se Alianţa care a câltigat alegerile din 2012 cu 70%. De asemenea, Ponta a anunţat că PSD va face cunoscut numele candidatului la prezidenţiale, abia după ce vor vedea rezultatele de la europarlamentare.

"Din punctul meu de vedere, refacerea USL după 25 mai este un proiect în care eu cred. Realmente, leg candidatura unui membru PSD de refacerea USL. Sigur, asta este unul dintre motivele esenţiale pentru care nu vrem să anunţăm candidatul PSD-PC-UNPR până când nu sunt convins că ori se reface USL, ori sigur nu se va reface. Eu cred că prin votul de pe 25 mai al oamenilor, pentru că, ştiţi, întotdeauna oamenii sunt mai deştepţi decât liderii politici, PNL şi liderii PNL vor înţelege că refacerea USL este o soluţie", susţine Victor Ponta.

Premierul este hotărât să facă primul pas către PNL şi să propună reconstituirea USL. Ponta a mai adăugat că PSD nu va pune condiţii PNL legate de refacerea USL, cum ar fi cea de îndepărtare a lui Crin Antonescu de la conducerea partidului. De altfel, întrebat daca Antonescu ar mai putea candida din partea USL la funcţia de şef al statului, Ponta a spus: "Daca aşa decide USL, da. De ce nu?".

Victor Ponta este convins ca PNL nu va obţine nici 20% din voturile electoratului la europarlamentare. În schimb, preşedintele PSD susţine că ţinta social-democraţilor este obţinerea a 35% din voturi.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...