FINANŢELE VÂLCEA ne reamintesc: miercuri, 30 aprilie, termen limită pentru depunerea situaţiilor financiare anuale

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea reaminteşte că termenul de depunere al situaţiilor financiare anuale pentru persoanele juridice fără scop patrimonial este de 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, respectiv 30 aprilie 2014.

Persoanele juridice fără scop patrimonial prevăzute la art. 1 alin. (2) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, întocmesc situaţii financiare anuale la 31 decembrie în conformitate cu Reglementările contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, aprobate prin Ordinul ministrului Economiei şi Finanţelor nr. 1.969/2007, utilizând programul de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) pentru acestea.

Situaţiile financiare anuale cuprind: bilanţul şi contul rezultatului exerciţiului.

Situaţiile financiare la 31 decembrie 2013 se depun la unităţile teritoriale ale MFP în format hârtie şi în format electronic sau se transmit în format electronic, având ataşată o semnătură electronică extinsă.

Formatul electronic constă într-un fişier .pdf având ataşat un fişier cu extensia .xml şi un fişier cu extensia .zip. Fişierul cu extensia .zip va conţine raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, după caz, procesul/verbal al adunării generale privind aprobarea situaţiilor financiare anuale, declaraţia de asumare a răspunderii conducerii persoanei juridice pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale în conformitate cu Reglementările contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, scanate alb-negru, lizibil, şi cu o rezoluţie care să permită încadrarea în limita a 9.5 MB a fişierului .pdf la care este ataşat fişierul .zip.

Formatul electronic al situaţiilor financiare anuale se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de MFP care este pus la dispoziţia persoanelor juridice fără scop patrimonial în mod gratuit de către unităţile fiscale sau poate fi descărcat de pe website-urile: - ANAF, de la adresa www.anaf.ro, secţiunea Declaraţii electronice/ Descărcare declaraţii; - AJFP Vâlcea, www.finantevalcea.ro, secţiunea Utile/ Declaraţii electronice, din prima pagină, lateral stânga.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...