Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 28 aprilie 2014

• Prin săvârşirea Înaltpreasfinţitului Gherasim Cristea, scaunul arhiepiscopal a devenit liber • La sfârşitul săptămânii trecute, la Curtea de Apel Craiova a avut loc procesul fostului primar Mircia Gutău şi al omului de afaceri Ninel Georgescu • "Ce faci fă Doina aici? Aveai chef de nişte inundaţii? " - zise premierul României plutind pe apă • Analiza popularităţii partidelor este OK

• Fierbere mare la Arhiepiscopia Râmnicului. Prin săvârşirea Înaltpreasfinţitului Gherasim Cristea, scaunul arhiepiscopal a devenit liber. Conform cutumei BOR, funcţia se scoate la concurs şi propozabilii candidaţi pot fi toţi episcopii din ţară cu o vechime de minimum 7 ani în funcţia de episcop titular. Misterul candidatului vâlcean (adoptat) este situaţia episcopului de Râmnic PS Lovişteanu. Acesta nu are decât 5 ani vechime şi ochii aţintiţi pe funcţie. Dorinţa, nu ar trebui să bată „putinţa", dar mai ştii... Încurcate sunt căile Domnului. Oricum, din calcule nu trebuie exclusă dorinţa şi voinţa mitropolitului de Oltenia – Înaltpreasfinţia Sa Irineu. Cărţile sunt în mâna Preafericitului Daniel, dar nici nu poate evita şi marginaliza voinţa IPS Irineu.

• La sfârşitul săptămânii trecute, la Curtea de Apel Craiova a avut loc procesul fostului primar Mircia Gutău şi al omului de afaceri Ninel Georgescu. Tema judecăţii a fost cumpărarea de către primaria Rm. Vâlcea a unor locuri de joacă, din Bulgaria, amplasate, la dorinţa locuitorilor municipiului, în spaţiile de joacă ale cartierelor capitală de județ. La termenul consumat săptămâna trecută, trebuiau să fie audiaţi și martorii Victor Cucu şi Ramona Diaconu care, însă, nu au fost prezenți. Primul – fost contabil şef la firma omului de afaceri Georgescu, a suferit o intervenţie chirurgicală dificilă, fiind imobilizat la pat, în spital şi lipsa sa a putut fi motivată legal. Martora Ramona Diaconu, nu mai este demult în ţară, fiind căsătorită, cu domiciliul stabil în Austria. Deşi, iniţial, preşedintele completului de judecată a cerut să fie din nou citaţi aceşti martori, la insistenţele inculpaţilor s-a renunţat la audierea lor, mai ales că Cucu şi Diaconu erau martorii propuşi de Gutău şi Georgescu. Aşadar, la următorul termen, la 15 mai, ar mai fi de audiat martorul Sebastian Veţeleanu şi procesul se va îndrepta spre deznodământul final.

• După cum era de aşteptat, la Romexpo, sâmbăta trecută, în prezenţa a peste 10.000 de delegaţi din toată ţara şi a unor invitaţi de peste hotare, în frunte cu Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, la Romexpo a avut loc un circ bine regizat cu lansarea candidaţilor PSD-UNPR-PC la europarlamentare. Cu această ocazie, liderul social democrat şi-a dat dotința ascunsă pe faţă, anunţând că va candida la preşedinţia ţării, după expirarea mandatului lui Traian Băsescu. Uite cum, acum, "Il Dottore" ne-a arătat public motivul pentru care a spart USL-ul (tacit şi subtil!), deşi seri întregi, la Antena 3 şi prin presa guvernamentală, l-a arătat cu degetul, acuzându-l pe Crin Antonescu de trădare. Putem fi mândri de un preşedinte trădător al alianţei? Putem fi mândri de unul căruia îi lipseşte simţul ridicolului, ca să nu mai vorbim de bunul simţ? Ce motive de mândrie ne oferă? În afară de perspectiva de a ajunge iar la cheremul ruşilor, nimic! Milioane de români îi dau asigurări acestuia că va fi candidat la preşedinţie şi va rămâne candidat, precum mentorul său Adrian Năstase, în urmă cu 10 ani. Să vină numai iarna alegerilor. Cât priveşte respectul pentru invitaţii străini la eveniment, Ponta a încălcat protocolul (şi bunul simţ) neînsoţindu-l pe Martin Schultz la plecarea acestuia de la Romexpo. De frica unor protestatari (foarte civilizaţi, de altfel!) care-l aşteptau în faţa edificiului, l-a abandonat pe Schultz şi a "spălat putina" printr-o ieşire dosnică. A mai făcut-o şi cu americanca Nulander şi cu alţii. Dezgustător. Deşi era de faţă, presa a tăcut şi tace mâlc!

• "Ce faci fă Doina aici? Aveai chef de nişte inundaţii? " - zise premierul României plutind pe apă. Aşa-i vorba oltenească. Probabil îi spune şi soţiei lui, drăgăstos: "Ce faci, fă, Daciano?". Sigur, ţăranii s-au amuzat... "Uite, bre, ce simpatic ie domnu' Ponta!" Asta este! Ei votează. Prin cele întâmplate şi văzute în Teleorman, nu o să mai putem să spunem niciodată că doctorul Ponta nu este dus cu pluta. S-a dat dus şi Viorel şi tovarăşu' Liviu... Pe acolo, prin Teleorman, fieful lui Liviu, s-a auzit de toată lumea expresia ministerială de "fă". Curcile care scăpaseră de stihii, cocoţate-n vârf de pomi, case, stâlpi (cu taxa la zi), îşi ascundeau capul sub aripă şi râdeau cu ciocul până la urechi de "găselniţa" pontiaco-dragnistă, spunându-şi : "Uite, soro, ăştia or să tragă barca pe uscat, dacă mai întârzie 3-4 ore!". S-au făcut de râs cu barca trasă de jandarmi prin apa de 20 cm. Vă imaginaţi, ditamai galiganii traşi pe uliţe, la 20 cm de pământ? Cum Dumnezeu pot fura ăştia, dacă au atât de puţină minte, încât nu au realizat cât de caraghioasă era situaţia în care s-au pus? Poanta este o mare buruiană cu rădăcini ruseşti de care nu putem să scăpăm. Coabitarea cu el, generează o distrugere totala, în timp. Antipatic şi nepoftit, el zâmbeşte ca un motan opărit iar proştii îl văd fotogenic.

• Analiza popularităţii partidelor este ok. Mai puţin fericită este imaginea prezidenţiabililor. Când iei la bani mărunţi un candidat, te uiţi mai întâi la ce a făcut pentru votanţi, pentru plebe. Astăzi este de rând liderul PSD, anunţatul candidat de ultima oră. Victor Ponta a minţit de la A la Z, ca premier a îngropat cu trâmbiţe cel puţin trei privatizări (Oltchim, CFR Marfă, Poşta Română), în afara de reîntregirea salariilor din banii lăsaţi de fosta guvernare, nu a oferit nicio măsură de relansare economică, TVA-ul redus la pâine a creat o gaură pe care încearcă s-o acopere cu taxa de stâlp şi acciza pe combustibil. În plus, s-a pus de-a curmezişul Justiţiei, luând apărarea hoţilor. În fine, o scaldă cu Rusia, făcându-se că e de acord cu UE şi NATO, dar niciodată nu a luat apărarea Ucrainei. Adică e cu "gânditorul" lui în două luntrii. (va urma)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...