Ne ardem cu ştampila!

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc lansarea candidaţilor Puterii la europarlamentare. În prezenţa a peste 10.000 de delegaţi din toată ţara şi a unor invitaţi de peste hotare, în frunte cu Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, la Romexpo a avut loc un circ cu mulţi figuranţi. N-am crezut că în timpurile noastre mai e posibil să asişti la o asemenea mascaradă în România. M-am înşelat! Trebuia să-mi dau seama după puzderia de portrete cu "conducătorul iubit". Ponta era aşteptat precum era aşteptat Ceauşescu la congrese. Nu înţeleg de ce mai trebuie să se cheltuiască atâţia bani şi românii să se deranjeze să meargă la vot, când "jocurile" au fost făcute dinainte, în spatele uşilor închise, departe de curioşi şi, se ştie, aproape cu precizie de milimetru, cine va intra în PE.

Electorii trebuie să înţeleagă că ei nu aleg pe nimeni, ei sunt doar cei care pun ştampila, deoarece câştigătorii deja se ştiu. Românii nu aleg, românii doar votează. Sunt îmbiat să merg la vot. Da' de ce să merg la vot, să votez viaţa bună, îmbelşugată pentru europarlamentari? Iar eu - alegător conştiincios, disciplinat - eu când voi trăi măcar decent? Eu când voi trăi liniştit că nu-mi voi pierde locuinţa pentru că nu-mi pot plăti factura la încălzire? De 25 de ani tot votez cu speranţe... Numai că prin cele trăite până acum, speranţele mele s-au făcut praf.

Să vină Ponta să-mi plătească întreţinerea şi-apoi, mai discutăm despre vot. Şi nu sunt singur. Ca mine sunt poate zeci de mii de intelectuali care se zbat în sărăcie şi abia trăiesc de pe o zi pe alta. Dar voi, de ce-i votaţi? De ce-i votaţi, oameni buni, de 25 de ani, pe aceiaşi politicieni care nu v-au reparat drumurile cum au promis în campania electorală, nu au ridicat digurile - care să vă protejeze casele de inundaţii - cum au promis, de asemenea, în campania electorală, nu au construit şcolile şi parcurile cu căprioare şi nici autostrăzile suspendate cu care v-au împuiat capul în lunile de dinaintea alegerilor? Cum v-au convins să le acordaţi încrederea, la fiecare tură de alegeri, primarii sau preşedinţii de consilii judeţene, când ei s-au îmbogăţit sub ochii voştri în timp ce voi a trebuit să plecaţi în străinătate pentru o viaţă decentă, căci altfel ar fi trebuit să munciţi pe moşiile lor?

Acum, pe scena politică a ţării, actorul principal este liderul PSD Victor Ponta. Declanşându-se campania electorală pentru europarlamentare, toate "tunurile" sunt îndreptate spre el. Întreaga presă naţională îi monitorizează existenţa de parcă el ar candida la 25 mai şi trebuie văzut în "strălucirea" sau în imaturitatea care l-a făcut remarcat. Ponta e un iresponsabil ale cărui aberaţii nici nu mai are sens să le comentăm. Deja a devenit obositor scandalul creat permanent, vorbele aruncate aiurea, acţiunile lui anti-justiţie, anti-naţionale... anti tot.

Clasa politică românească nu este în stare să dea un premier aristocrat, educat şi inteligent. Clasa politică românească da ceea ce crede că ţine pe moment la electorat, ceea ce a observat că ţine. Am ieşit din epoca ceauşistă şi ne-am bucurat de politicienii care au coborât printre noi, nu mai priveam la conducători ca la zei, erau oameni ca şi noi, dintre noi, din popor, şi aşa ne-am trezit că oamenii dintre noi, conducătorii din popor nu sunt altceva decât nişte arătări, un fel de Fata Morgana, care ne face semn că ne aşteaptă pentru un „favor", ne aşezăm cuminţi la coadă ca să-l primim, şi când să punem mâna, dispare, iar noi ne întoarcem la viaţa de zi cu zi, la rugăciunile cu Dumnezeu şi Sfinţi, că tot Doamne-Doamne ne aude mai repede decât politicienii.

P.S. - Pentru cine nu ştie: nu sunt sluga niciunui partid politic, nu sunt purtătorul de cuvânt al nimănui, nu urmăresc avantaje personale şi nu am nimic cu nimeni! Sunt un simplu cetăţean scârbit de clasa politică, de matrapazlâcurile care se fac zilnic din 1990 încoace, de corupţia la toate nivelurile dar cel mai scârbit şi scârbit sunt de premierul Ponta care şi-a bătut joc de români, timp de doi ani, prin minciună, manipulare şi ipocrizie. Doamne, ocroteşte-i pe români!
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
Romeo POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa romeo.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...