CALAMITĂŢI: Podul rupt de la Frânceşti a fost reparat în timp record

Traficul rutier pe DJ 676 A a fost vineri, 25 aprilie a.c., total restricţionat, din cauza unui crater imens apărut pe podul ce face legătura între localitatea Frânceşti şi oraşul Băbeni. Problema a fost rezolvată însă în doar o zi şi jumătate, echipele de la RAJPD Vâlcea acoperind groapa produsă de viituri şi redând podul circulaţiei rutiere.

La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile din Vâlcea au intrat în alertă din cauza alunecărilor de teren şi a calamităţilor ce s-au produs în judeţ. Cel mai grav eveniment a avut loc la Frânceşti, acolo unde podul face legătura dintre această localitate şi oraşul Băbeni, s-a rupt în după-amiaza zilei de vineri, 25 aprilie a.c., traficul rutier pe DJ 676 A fiind total restricţionat. Podul s-a rupt la un capăt, formându-se un crater imens, iar principala cauză a fost volumul mare de apă ce a venit în urma ploilor. Cu doar câteva ore înainte ca acest pod să se rupă, prefectul Dumitru Cornoiu a trecut prin zonă, venind de la o alunecare de teren produsă tot în Frânceşti.
pod rupt francesti 1
Şoferii au fost îndrumaţi să folosească alte rute ocolitoare pentru a ajunge în Frânceşti, variante de rezervă fiind prin Băile Govora şi Pietrari, până când autorităţile vor repara podul. Iar acest lucru s-a întâmplat în timp record, deşi nimeni nu se aştepta la acest lucru. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, ne-a declarat că a fost necesară doar de o zi şi jumătate pentru a se mobiliza şi a aduce la faţa locului echipe de drumari de la RAJPD Vâlcea, care au acoperit craterul şi au deschis podul circulaţiei rutiere. „Problema era gravă şi trebuia rezolvată. Am refăcut podul şi am dat drumul la circulaţie. Acum însă mai avem două probleme în Lădeşti, acolo unde 2 poduri s-au rupt din cauza viiturilor. Unul dintre poduri, de la Cermegeşti, poate fi refăcut şi îl vom repara în scurt timp, însă cel din Găgeni trebuie refăcut în totalitate" – ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...