REŢETA ZILEI: Bulz ardelenesc

26 Apr 2014
Ce vă trebuie? 500 g mălai, 150 g cârnaţi afumaţi, 150 g costiţă afumată, 200 g caşcaval, 5 ouă, 100 g unt, sare.

Cum se prepară? Pentru a face bulzul trebuie să pregătiţi o mămăliguţă mai tare pe care să o răsturnaţi pe un suport de lemn pentru a se răcori. Se pun la fiert 3 ouă, iar cârnaţii şi costiţa tăiate bucăţi mici se prăjesc în ulei încins. Ouăle fierte tari se taie cubuleţe şi se amestecă cu 100 g caşcaval ras, cu cârnaţii, costiţa rumenită şi cele 2 ouă crude care au rămas. Cu mămăliguţa răcită încercaţi să faceţi cuiburi pe care să le umpleţi cu compoziţia de mai sus. Bulzii se aşează într-o tavă unsă cu unt, se presară caşcaval pe deasupra şi se dă la cuptor pentru 15 minute. Se pot face şi pe grătar, iar în acest caz nu mai este nevoie de ouăle crude.

Se poate servi ca aperitiv, sau se poate face bulz cu legume care merge de minune cu o pastramă de berbecuţ pe grătar.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...