REŢETA ZILEI: Pizza de casă

25 Apr 2014
Ce vă trebuie? aluat de pizza clasic (puteţi folosi şi semipreparat din comerţ), 1 lingură pastă de tomate, 4 linguri ulei de floarea soarelui sau de măsline, 1 linguriţă busuioc uscat, 0,5 kg salam crud-afumat, 200 g ciuperci conservate, 200 g măsline tăiate, 300 g caşcaval clasic, 300 g roşii, 200 g ardei capia.

Cum se prepară? Ungeţi cu ulei tăvile pentru pizza. În acelaşi timp puneţi cuptorul să se încălzească

Pregătiţi toate ingredientele pentru pizza: tăiaţi rondele subţiri salamul; scurgeţi ciupercile de apă; tăiaţi rondele subţiri roşiile; tăiaţi felii subţiri ardeiul capia; amestecaţi 2 linguri de pastă de tomate cu 2 linguri de ulei şi 1 linguriţă de busuioc într-un bol.

Ungeţi puţin mâinile cu ulei şi întindeţi uniform şi uşor aluatul pentru pizza în tavă astfel ca marginile să fie puţin ridicate. Cu o pensulă ungeţi aluatul cu compoziţia de pastă de tomate, ulei şi busuioc. Uniform repartizaţi salamul pe toată suprafaţa aluatului. Repartizaţi uniform jumătate din cantitatea de ciuperci şi măsline deasupra salamului. Se rade caşcavalul pe toată suprafaţa. Deasupra caşcavalului se repartizează frumos feliile de roşii şi ardei capia. Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 200 grade. Se scoate din cuptor când este puţin rumenită, se lasă 5-10 min în tavă (se taie mai uşor şi toate ingredientele se combină mai bine - adică nu cad de pe pizza în timp ce mănânci).

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...