Tânărul omorât în accidentul de la Stupărei era singur la părinţi şi avea nuntă anul acesta

Tragedie pe şoseaua dintre Rm. Vâlcea şi Drăgăşani. Un tânăr de 22 de ani s-a stins din viaţă într-un accident rutier provocat de un şofer beat şfără permis de conducere. Tânărul decedat era pasager pe bancheta din spate a maşinii ce a fost lovită din plin de iresponsabilul conducător auto, el nemaiputând fi salvat de medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Cristian Vlădulescu, din Budeşti, era singur la părinţi, iar tatăl său este instructor auto şi toată viaţa l-a învăţat să fie responsabil la volan. Din păcate, băiatul de 22 de ani a murit nevinovat, iar părinţii şi prietena sa, cu care urma să se căsătorească în data de 3 mai 2014, îl plâng neîncetat.

„Vezi că plec, dar nu mă mai întorc" – i-a spus Cristian mamei sale când a plecat de acasă

Cristian Vlădulescu era un băiat liniştit, el urmând să se aşeze la casa lui în curând. Ba chiar avea de gând să o ia de soţie pe prietena sa chiar în această primăvară, ei având nunta stabilită pentru data de 3 mai 2014. În seara fatidică, el a avut un presentiment când a plecat de acasă, spunându-i mamei sale: „Mamă, vezi că plec, dar nu mă mai întorc". Mama sa a crezut însă că pleacă în cursă, pentru că băiatul era şofer pe tir. Cristian însă plecase cu prietena sa şi cu viitorii socrii.

În jurul orei 21.00, în seara zilei de 21 aprilie a.c., maşina în care se afla Cristian Vlădulescu a fost implicată într-un grav accident rutier la Stupărei, în zona staţiei de beton Edion. Incidentul a avut loc la kilometrul 104 + 265 metri, iar şoferul vinovat de tragedie era într-o stare avansată de ebrietate şi nici nu deţinea permis de conducere. Marian P. – 23 de ani, din Rm. Vâlcea, mergea cu maşina din direcţia Râmnic – Drăgăşani în momentul în care a pătruns şi a rulat pe contrasens, lovind frontal un autovehicul condus de Constantin P. – 53 de ani, din Păuşeşti Măglaşi, ce circula regulamentar.

În urma impactului, patru persoane au fost rănite grav, iar tânărul de 22 de ani, Cristian Vlădulescu, a murit la spital din cauza rănilor grave. Răniţii sunt: Marian P., politraumatism prin accident rutier, fractura deschisă femur stâng, fractură humerus drept, fractura toraco – abdominală, Constantin P., fractură femur stâng, Cristina G., de 22 de ani, TCF, contuzie gambă stângă, Elena C., traumatism picior drept, hematom gambă dreapta.

Cercetările ulterioare au relevat faptul că şoferul vinovat, Marian P., era într-o stare avansată de ebrietate, având o alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat şi nu deţinea nici permis de conducere.
accident stuparei 2 copy
Martorii susţin că ambulanţa a ajuns foarte târziu la accident

Cazul tânărului de 22 de ani omorât de şoferul beat şi fără permis a fost de mare interes, vâlcenii fiind impresionaţi de tragedie, dar şi indignaţi şi furioşi pe şoferul iresponsabil. Mai mult, o altă problemă ridicată de cititorii noştri este aceea a receptivităţii serviciilor de urgenţă, în speţă ambulanţa şi ISU. Conform unui martor, prima ambulanţă a ajuns la faţa locului cu o întârziere de o oră, iar cei de la descarcerare mult mai târziu. În acest timp, tânărul Cristian Vlădulescu încă mai trăia, însă se chinuia groaznic între fiarele maşinii. „În articolul pe care l-ai scris în legătură cu accidentul de la Stupărei, ţi-a scăpat din vedere sau nu ai fost informată ca prima ambulanţă a sosit la faţa locului la 1/2 oră după apelul la 112, iar descarcerarea mult mai târziu. Cu bicicleta de veneau de la Vâlcea, tot ar fi ajuns mai repede şi probabil ar mai fi putut fi salvat şi băiatul de 22 de ani. Au fost clipe de coşmar să te uiţi la oameni cum mor şi să nu îi poţi ajuta. Dumnezeu să-l odihnească! Ţară de ...în care trăim..." – ne-a scris un martor al cumplitului accident.

Pe de altă parte, directorul Ambulanţei Vâlcea susţine că nu este adevărat şi că ambulanţa a ajuns la faţa locului la 7 minute după primirea apelului pe 112. „Au plecat 3 ambulanţe de la Rm. Vâlcea şi una SMURD de la Băile Govora. Prima ambulanţă medicalizată a ajuns la locul accidentului la 7 minute după apelul de la 112 și a făcut triajul pacienților. Celelalte două au ajuns după 15 minute și au transportat 2 victime în stare foarte gravă, unul dintre ei fiind pacientul de 22 de ani, care a și decedat, din nefericire, între timp" – ne-a declarat directorul de la Ambulanţa Vâlcea, Petre Duinea.
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...