REŢETA ZILEI: Pască cu brânză (reţetă pentru Paşte)

18 Apr 2014
Ce vă trebuie? 500 g făină, 1 cub drojdie proaspătă, 1 praf de sare, 5 linguri zahăr, 200 ml lapte, 3 linguri untură sau 50 g unt, 2 gălbenuşuri, coajă de lămâie. Pentru umplutură: 500 g brânză de vaci proaspătă, 3 ouă, 5 linguri cu smântână, 100 g zahăr, pulpă de la 2 portocale. Pentru uns: 2 ouă, 1 zahăr vanilat.

Cum se prepară? Aluatul: amestecăm făina cu sarea, zahărul, coajă de lămâie, după care adăugăm drojdia dizolvată în puţin lapte călduţ, untură, gălbenuşurile şi treptat laptele. Frământăm o cocă nelipicioasă şi acoperim, apoi lăsăm la dospit o oră.

Umplutura: Brânză de vaci o amestecăm cu zahărul, pulpa de portocală, amestecăm smântâna cu ouăle bătute şi adăugăm peste brânză amestecăm bine şi dăm la frigider.

Întindem coca într-o foaie subţire şi rotundă, aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt şi pe pereţi laterali. O înţepăm cu furculiţa şi adăugăm 2 linguri de griş, adăugăm umplutura de brânză şi tăiem surplusul de aluat dacă ne rămâne.

Adăugăm ouăle bătute cu zahărul vanilat deasupra la brânză şi dăm la cuptorul încălzit până se rumeneşte frumos (cca 35-40 minute).

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...