Bisericile din Vâlcea, luate la control de pompieri

În perspectiva sărbătorilor de Paşti, angajaţii ISU Vâlcea controlează toate bisericile de pe raza judeţului. În activităţile de control, au fost angrenate componentele preventive ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă ale administraţiilor, operatorilor economici şi factorii responsabili din cadrul cultelor religioase, pentru a asigura protecţie şi siguranţă cetăţenilor.

Pe parcursul slujbei de Înviere, cadrele de la Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru" al judeţului Vâlcea vor asigura măsurile de apărare împotriva incendiilor la bisericile cu afluenţă mare de persoane, iar la Arhiepiscopia Râmnicului şi Catedrala "Înălţarea Domnului" va fi prezentă şi câte o autospecială pentru stins incendii.

Un rol deosebit de important, în evitarea evenimentelor nedorite, îl au cetăţenii deoarece aceştia trebuie să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor specifice acestei perioade.

Pe timpul slujbelor religioase în lăcaşele de cult se recomandă: • păstrarea liberă a căilor de acces şi evacuare de la biserici; • aprinderea lumânărilor numai în spaţii şi locuri special amenajate, evitarea apropierii acestora de materiale combustibile (icoane, tapiţerii, mobilier etc.); • supravegherea atentă a copiilor şi limitarea accesului acestora în zonele supraaglomerate şi cu pericol de incendiu ( depozite de furaje, poduri etc.).
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...