Săptămâna Patimilor, o săptămână NEAGRĂ pentru şoferi pe drumurile din VÂLCEA

Începutul săptămânii a fost unul infernal pentru poliţiştii rutieri ai Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea, care s-au confruntat cu zeci de incidente în trafic, de la simple ciocniri şi până la accidente rutiere cu victime. Astfel, în Săptămâna Patimilor şoferii au avut de pătimit pe şoselele din Vâlcea.

Două tiruri s-au lovit violent pe Valea Oltului

Două tiruri s-au lovit frontal în dimineaţa zilei de miercuri, 16 aprilie a.c., în jurul orei 07.30, pe Valea Oltului, în zona Cârligu Mic, la kilometrul 200+833. Poliţiştii rutieri care au ajuns la faţa locului au constatat că şoferul polonez al unui autotractor, Adam R. – 26 de ani, a pătruns pe contrasens într-o curbă deosebit de periculoasă, intrând în coliziune frontală cu un tir condus de un ungur de 48 de ani, Gabor P. Şoferul polonez a rămas încarcerat în cabina tirului, iar după ce a fost scos de pompierii de la ISU Vâlcea, a fost transportat la Spitalul din Sibiu. El a fost grav rănit, medicii sibieni stabilindu-i diagnosticul de fractură cu deplasare femur dreapta, luxaţie şold stâng, fractură cap femural stâng şi acesan stânga, plaga contuză occipitală, plăgi şi escoriaţii gambă stânga. Traficul rutier a fost blocat total pe Valea Oltului, până la ora 09.00.

Cad „stânci" şi din maşină

Accident rutier şocant la Slătioara, miercuri, 16 aprilie a.c., acolo unde o piesă de dimensiuni mari a căzut dintr-un camion, răsturnându-se pe partea carosabilă şi lovind un autoturism. Traficul a fost blocat total, iar şoferiţa autovehiculului a fost transportată la Spitalul orăşenesc Horezu, ea fiind rănită din cauza airbag-ului care s-a deschis şi nu din cauza piesei care a lovit maşina.

Din primele informaţii, piesa care a căzut din camion era transportată la o lucrare, mai exact la un pod. Deocamdată nu se ştie care este firma constructoare, cea care transporta piesa.

4 victime în urma unui accident dintre două Dacii

Un alt accident rutier a avut loc pe DN 64, în seara zilei de marţi, 15 aprilie, în jurul orei 19.30, fiind implicate două autoturisme Dacia. Cauza incidentului a fost nepăstrarea distanţei regulamentare, iar în urma impactului dintre cele două maşini patru persoane au fost rănite. Poliţiştii rutieri ajunşi la faţa locului au constatat că şoferul unei Dacii 1310 a încetinit viteza, intenţionând să facă un viraj la stânga, la intersecţia dintre strada Bâlciului şi Drumul Gării, în momentul în care maşina sa a fost lovită din spate de o altă Dacie, ce venea din direcţia Drăgăşani – Rm. Vâlcea.

Cele patru victime, pasageri în Dacia 1310, au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, pentru investigaţii.

CURBA MORŢII: Tir răsturnat în râul Olt la Călimăneşti

Marţi, trei ceasuri rele pentru un şofer de tir din Argeş, care, pe fondul neatenţiei şi a vitezei excesive, s-a răsturnat cu autotrenul în râul Olt. Incidentul s-a produs la ora 06.20, la kilometrul 202 + 200, exact într-o curbă pe care poliţiştii rutieri ai SPR Vâlcea au denumit-o „curba morţii", din cauza faptului că acolo s-au produs foarte multe accidente rutiere cu victime omeneşti.

Ei bine, de această dată, şoferul tirului, Ion D. – din Tigveni, judeţul Argeş, a avut noroc şi deşi s-a răsturnat în râul Olt, el nu a păţit nimic. Poliţiştii rutieri au constatat că vinovat este conducătorul auto al tirului, pentru că el avea viteză mare, iar carosabilul era umed. Tirul a intrat pe contrasens, a distrus parapetul de pe marginea drumului pe o lungime de 10 metri şi s-a răsturnat în râul Olt. Traficul nu a fost blocat decât câteva zeci de minute, drumarii şi rutierii acţionând rapid pentru scoaterea tirului.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...