DN 7 – Valea Oltului, o şosea blestemată şi ignorată de autorităţi

Numărul mare de accidente ce se produc pe DN 7 – Valea Oltului, dar şi timpul foarte mare în care se reuşeşte deblocarea traficului rutier, l-au determinat pe şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, subcomisarul Florian Ioniţă, să ia atitudine şi să ceară, într-o şedinţă publică, mai multă implicare din partea autorităţilor judeţene.

Ca să nu mai punem în discuţie starea drumului, care este execrabilă şi din cauza căreia se produc multe accidente cu victime omeneşti, o altă mare problemă o reprezintă timpul relativ mare de deblocare a circulaţiei în momentul în care pe Valea Oltului se produce un eveniment rutier. Mai explicit, Secţia de Drumuri Naţionale Vâlcea nu dispune de o macara cu o capacitate mare în aşa fel încât să debaraseze drumul în cazurile în care sunt implicate în accidente rutiere autovehicule de mare tonaj. Drumarii vâlceni nu au decât o singură macara de capacitate mică şi aia de pe vremea comuniştilor, care nu este de niciun folos. Atunci, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Vâlcea, Eugen Mănescu, apelează la tot felul de firme private, pentru a rezolva problema pe moment.

Ioniţă: „Poate cineva va conştientiza că această problemă nu este de neglijat"
rutiera ionita
Aşa că, în situaţiile descrise mai sus, când traficul este blocat total, se fac cozi de maşini pe kilometri întregi, iar răbdarea şoferilor este pusă la mare încercare. „În vederea reducerii timpului de blocaj rutier, în principal pe Drumul European 81 - DN 7, ca urmare a accidentelor cu autovehicule de mare tonaj se impune achiziţionarea de către S.D.N. Vâlcea unei macarale cu o capacitate mare pentru ca timpul de intervenţie să fie cât mai scurt. Ştiu că domnul Mănescu a făcut demersuri pentru a putea achiziţiona pe SDN o astfel de macara, însă nu au fost niciodată alocate fonduri pentru aşa ceva. Tocmai de aceea, am ridicat problema în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, pentru ca autorităţile judeţului să cunoască şi această problemă cu care ne confruntăm şi poate – poate cineva va conştientiza că nu este de neglijat" – ne-a declarat subcomisarul Florian Ioniţă, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea.

DN 7 - PROBLEME 2 copy

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...