Rezultate excepţionale pentru olimpicii vâlceni

Rezultate excepţionale pentru olimpicii vâlceni care au participat la Olimpiada Națională de Matematică, ediţia 65, care a avut loc la Sibiu în perioada 7 – 11 aprilie a.c. Olimpiada este o manifestare de mare prestigiu şi tradiţie a învăţământului românesc, organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, Asociaţiunii ASTRA, Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr" Sibiu şi al Colegiului Naţional "Octavian Goga" Sibiu.

Olimpiada s-a bucurat de o organizare impecabilă, toţi cei 830 de copii participanţi alături de profesorii însoţitori au fost cazaţi la hoteluri de 3 şi 4 stele, fiindu-le oferit tot confortul pentru a obţine rezultate bune în cadrul competiţiei. Copiii din Vâlcea au obţinut rezultate foarte bune la olimpiade, clasându-se pe primele locuri, cel puţin în ceea ce-i priveşte pe elevii de la clasele a V-a şi a VII-a, care au fost însoţiţi de profesorul Ion Necşuliu. Astfel, la clasa a V-a, primul clasat a fost vâlceanul Capriş Ruth de la Şcoala Gimnazială "Take Ionescu", care a obţinut cel mai mare punctaj (28), locul I şi medalia de aur. Pe poziţia a patra s-a clasat tot un vâlcean Șerban Alexandru de la Şcoala Gimnazială "Anton Pann", care a obţinut 24 de puncte şi fiind la egalitate cu încă un concurent a primit menţiune, dar şi medalia de aur. Gheorghe Liviu Armand de la Şcoala Gimnazială "Take Ionescu" a obţinut un punctaj de 21 puncte, precum şi medalia de argint.
olimpici1 copy
La clasa a VI-a, Hodoroagă Andrei de la Şcoala Gimnazială "Take Ionescu" a obţinut poziţia a doua, cu un punctaj de 23,50 puncte, locul II şi medalia de aur. Ceilalţi doi participanţi vâlceni, Florescu Medeea de la Colegiul Naţional "Mircea Cel Bătrân" şi Crivăţ Nicolae Ștefan de la Şcoala Gimnazială "Take Ionescu", deşi nu au obţinut medalii, au avut totuşi o prestaţie meritorie obţinând punctaje destul de mari.

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...