Cristian Buican: Uniunea Europeană doreşte să finalizeze calea ferată Vâlcea-Vâlcele

În urma discuţiilor pe care deputatul Cristian Buican le-a avut cu fostul ministru liberal al Transporturilor, doamna Ramona Mănescu, s-a aflat că în draftul Masterplanului de Transporturi al României au fost trecute ca priorităţi atât tronsonul de autostradă Sibiu-Piteşti, cât şi finalizarea căii ferate Vâlcea-Vâlcele. Masterplanul de Transporturi trebuie să reprezinte un document strategic care să cuprindă planurile şi priorităţile României în materie de infrastructură rutieră, feroviară, navală şi aeriană. Reprezentanţii Uniunii Europene au atenţionat în nenumărate rânduri autorităţile române că fără un astfel de masterplan nu vom putea accesa fonduri europene de pe exerciţiul financiar 2014-2020 pentru infrastructură.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, atrage atenţia reprezentanţilor guvernamentali responsabili de acest domeniu să urgenteze finalizarea masterplanului, hărţile prezentate de către domnul Dan Şova în data de 8 aprilie 2014 reprezentând o mică parte din acest document vital pentru dezvoltarea infrastructurii din România. Parlamentarul Colegiului Nord anunţă opinia publică vâlceană că în varianta de draft a masterplanului din perioada în care la conducerea Ministerului Transporturilor a fost doamna Ramona Mănescu, atât autostrada Sibiu-Piteşti, cât şi tronsonul de cale ferată Vâlcea-Vâlcele erau considerate priorităţi în materie de infrastructură rutieră şi feroviară.

„Sper ca domnul Şova să înţeleagă că Masterplanul de Transporturi al României reprezintă un document de o însemnătate deosebită şi că pe baza lui vom dezvolta infrastrutura de transport din România în următorii 10 ani. Îi recomand să lase specialiştii să lucreze la acest document fără să facă presiuni pe ei. Dacă draftul elaborat în perioada Ramonei Mănescu va fi continuat, judeţul Vâlcea va avea foarte mult de câştigat. Pe lângă autostrada Sibiu-Piteşti, în perioada 2014-2020 ar trebui finalizată şi calea ferată Vâlcea-Vâlcele" a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...