REŢETA ZILEI: Legume aromate la cuptor (de post)

16 Apr 2014
Ce vă trebuie? 1 buc. vinete, 1 buc. ardei gras, 1 buc. dovlecel, 1 buc. ceapă albă, 3 căţei usturoi, 1 lingură oţet balsamic, 2 linguri sos de soia, 2 linguri ulei de măsline.

Cum se prepară? Spălaţi şi pregătiţi legumele. Le tăiaţi cubuleţe de mărime medie şi le puneţi într-un bol adânc. Amestecaţi sosul de soia cu oţetul şi uleiul, tot acolo adăugaţi usturoiul pisat. Turnaţi acest sos peste legume şi amestecaţi bine. Lăsaţi o oră să se marineze. Aşterneţi o hârtie de copt într-o tavă, puneţi legumele în ea şi daţi la cuptor pentru aproximativ 40 minute la 200 grade. Ar fi bine ca după 20 minute de stat în cuptor să amestecaţi legumele cu o spatulă sau lingură. Când sunt gata, le scoateţi şi potriviţi de sare dacă este nevoie (în caz că sosul de soia nu este foarte sărat). Sunt bune şi calde şi reci cu orice preferaţi - carne, orez, cartofi, etc.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...