REŢETA ZILEI: Sarmale cu orez în foi de varză acră (de post)

14 Apr 2014
Ce vă trebuie? 2,5 kg varză, 200 g orez, 100 g ceapă, 200 g roşii, 200 g ulei, 200 g bulion, 50 g stafide, boia dulce, ardei gras, piper, sare, borş sau zeamă de varză.

Cum se prepară? Alegem foile de varză necesare pentru sarmale, iar restul le tocăm fideluţă. Tocăm ceapa foarte mărunt. Prăjim jumătate din ceapa tocată până capătă culoare galbenă, adăugăm orezul, care în prealabil a fost spălat şi se lasă să se prăjească puţin. Stingem cu jumătate din cantitatea de bulion şi apă fierbinte, în cantitate de două ori mai mare decât orezul. Amestecăm şi adăugăm piper şi sare după gust, iar după ce dă în fiert se bagă în cuptor, timp de 15 min. Separat rumenim în ulei restul de ceapă, stingem cu bulionul rămas şi apa, adăugăm boiaua, ardeiul gras şi varza tocată, lăsând să fiarbă în clocote mici.

Scoatem orezul din cuptor, la care adăugăm stafidele, amestecăm compoziţia şi începem să formăm sarmalele. Într-o cratiţă punem un rând de varză tocată, peste care aşezăm sarmalele de jur împrejur, la mijloc şi deasupra se pune restul de varză. Acoperim cu un strat de roşii tăiate felii. Dacă este necesar, adăugăm apă sau zeamă de varză. Lăsăm să fiarbă până varza este gata. Din când în când, este nevoie să răsucim oala cu sarmale, pentru a nu se prinde de fund.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...