În week-end a „plouat" cu beţivi pe şoselele din Vâlcea

INDOLENŢĂ. Sfârşitul de săptămână este un bun prilej pentru agenţii rutieri ai Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea de a prinde cât mai mulţi şoferi beţi la volan. Asta pentru că, în ultima perioadă, numărul alcoolicilor ce circulă pe drumurile publice din judeţul nostru s-a înmulţit, însă mare parte din ei nu scapă de filtrele poliţiştilor. Chiar sâmbătă, 12 aprilie a.c., agenţii rutieri au depistat nu mai puţini de 4 şoferi beţi în trafic într-o singură zi.

Unul dintre şoferii alcoolici depistaţi a fost în comuna Prundeni, pe DN 64, acolo unde Sebastian V. – 43 de ani, a fost oprit în trafic pentru un control de rutină. Poliţiştii au mirosit că omul este rupt de beat şi imediat i-au pus „fiola". Ei bine, nu s-au înşelat pentru că şoferul avea o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Sebastian V. a rămas fără permis de conducere şi s-a ales şi cu un dosar penal.

Şi Aurelian S. – 31 de ani, din Frânceşti, a fost prins în stare de ebrietate la volan. Bărbatul circula pe DJ 646, în localitatea Tomşani în momentul în care a fost oprit de poliţişti, care imediat l-au testat cu aparatul etilotest, constatând că şoferul avea o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Acesta a fost condus la Spitalul Horezu, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge. În cauza s-a întocmit dosarul penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsită de art. 336 - Codul Penal" – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

În Rm. Vâlcea, pe Bulevardul Tineretului, un tânăr de 27 de ani a fost prins beat la volan chiar de dimineaţă, în jurul orei 10.40. Ionuţ S. avea o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat şi, din acest motiv, pe numele său a fost întocmit un dosar penal.

De asemenea, un alt tânăr, de această dată din Horezu, a avut tupeul de a conduce o maşină sub influenţa băuturilor alcoolice şi, pe deasupra, el a mai şi refuzat să tragă pe dreapta când poliţiştii i-au făcut semn să oprească. „Oprit ulterior, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, a reieşit o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului" – ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...