Slujba de înmormântare a Arhiepiscopului Gherasim al Râmnicului a început sâmbătă, 12 aprilie a.c., la orele 11.00 şi a durat mai bine de două ore. Înalte feţe bisericeşti, stareţi, preoţi, călugări au asistat şi participat la slujbă, aducând un omagiu celui care a condus timp de 30 de ani Arhiepiscopia Râmnicului. Irineu, Calinic, Teofan, Vicenţiu Ploieşteanu şi alţi asemenea înalţi prelaţi au ţinut să-l conducă pe ultimul drum pe IPS Gherasim Cristea. Prezente la înmormântare au fost şi oficialităţile judeţului Vâlcea, printre care amintim prefectul Dumitru Cornoiu, preşedintele CJ, Ion Cîlea, subprefectul Aurora Gherghina, deputatul Costi Rădulescu, deputatul Romeo Rădulescu, senatorul Dan Niţu, vicepreşedintele CJ, Bogdan Pistol, consilierii judeţeni Romulus Bulacu, Sami Vâlcu, Ştefan Prală şi alţi asemenea reprezentanţi judeţeni. De menţionat că Patriarhul Daniel al României nu a participat la slujbă, din motive încă neştiute.
12
Slujba de înmormântare a fost una specială făcută pentru un călugăr. În timpul ceremoniei s-au citit cele 7 evanghelii, iar la final cortegiul funerar a dat ocol catedralei arhiepiscopale. Corpul neînsufleţit al lui IPS Gherasim a fost înhumat la capela din curtea Arhiepiscopiei.
3
Conform prevederilor statutare și regulamentare bisericești, până la alegerea noului ierarh titular al acestei eparhii, locțiitor de Arhiepiscop al Râmnicului va fi Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care va fi pomenit la sfintele slujbe ca Locțiitor de Arhiepiscop al Râmnicului, în toate bisericile și mănăstirile din cuprinsul acestei arhiepiscopii.
gherasim 3gherasim 2gherasim 1gherasim 4
Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim Cristea, Arhiepiscopul Râmnicului s-a născut la 14 noiembrie 1914, în localitatea Muntenii Buzăului din județul Ialomița. S-a călugărit la 23 de ani şi timp de 30 de ani a condus Arhiepiscopia Râmnicului.

4568910

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...