George Maior: „În maxim trei ani, se va rezolva problema vizelor pentru America"

Din sfera serviciile de informaţii, presiunile care vin din partea Rusiei se simt mai acut, susţine George Maior, şeful Serviciul Român de Informaţii. Într-un interviu acordat unei reviste, George Maior a descris relaţiile cu SUA la superlativ, declarându-se mulţumit de cum merge colaborarea dintre România şi SUA.

"Cred că problema vizelor în SUA, pentru cetăţenii români, se va rezolva în maxim trei ani. Mă bazez pe relaţiile bune dintre cele două ţări, concretizate în scutul antirachetă şi apartenenţa ţării noastre la Uniunea Europeana" a spus şeful SRI.

De asemenea, George Maior consideră că venirea marilor companii americane să exploateze resursele din Marea Neagră este un lucru bun, deoarece acesta asigură pe viitor o dimensiune economica mult mai substantiala parteneriatului.

Nu acelaşi lucru îl susţine şeful SRI când vine vorba despre relaţiile cu Rusia. Între SRI si FSB (Serviciul Secret al Federaţiei Ruse) există o răceală evidentă, iar partea rusă face presiuni constante asupra României.

"Avem o relaţie rece cu FSB şi Serviciul Rus de Informaţii Externe. Dar dacă există informaţii care ar putea periclita securitatea ambelor state, noi suntem dispuşi la schimb de informaţii" a declarat seful SRI. În ceea ce priveşte situaţia din Crimeea, George Maior a precizat că "ştiam de mult că ruşii vor invada Crimeea. Şi mă tem că există riscul reproducerii scenariului şi în Republica Moldova. Iar ruşii sunt extrem de interesaţi de România. Există interes mai ales din partea Serviciului Rus de Informaţii Externe".
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...