REŢETA ZILEI: Ciorbă de fasole boabe de post

09 Apr 2014
Ce vă trebuie? 500 g fasole boabe uscată, 2 buc ceapă, 1 morcov, 2 ardei, 6 roşii mici (roşii cherry), 1 lingură pastă de tomate, 1/2 ţelină mică, 50 ml ulei, pătrunjel proaspăt, sare şi piper după gust.

Cum se prepară? Fasolea boabe (aleasă) se pune la înmuiat de seara, în apă. Se pune la fiert cu apă rece (3 l), după 10 min de la fierbere se înlocuieşte cu altă apă. Procedura se repetă de 2 ori. Legumele se spală şi se curăţă, apoi le tăiem cubuleţe, fără roşii. Separat într-o oală se adaugă uleiul la încins, se adaugă legumele şi se lasă câteva minute să se soteze. Se adaugă pasta de tomate, roşiile decojite şi supa de fasole, circa 5 polonice, apoi se lasă să fiarbă la foc mic circa 12 min. După acest timp se adaugă peste legume fasolea fiartă. Se lasă să mai dea câteva clocote, se adaugă sare şi piper după gust. Se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjel tăiat mărunt. Se serveşte caldă.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...