REŢETA ZILEI: Ruladă de spanac

07 Apr 2014
Ce vă trebuie? Pentru ruladă: 500 spanac, 1 leg ceapă verde, 30 unt, 3 linguri de smântână, 2 ouă, 3 linguri parmezan ras, un praf nucşoară, 30 g unt, sare şi piper.

Pentru umplutură: 1 roşie tocată (60 g), 1 ardei gras tăiat mărunt (60 g), 180 g brânză cremă, 2 linguri smântână, câteva frunze busuioc tocate mărunt, sare şi piper.

Cum se prepară? Spanacul se opăreşte după ce a fost curăţat şi spălat, se scurge de apă şi se taie mărunt, apoi cu ceapa tăiată mărunt se călesc în unt . Se ia de pe foc, se răceşte şi se amestecă cu nucşoară, sare piper, smântâna, gălbenuşurile de ou, parmezan şi la final albuşurile spumă.

Se întinde o foaie de hârtie de copt pe o tavă şi punem amestecul de spanac pe hârtie într-un strat potrivit pentru a se coace o foaie de ruladă. Lăsăm la cuptor 12 -15 min. În acest timp pregătim umplutura din cremă de brânză amestecată cu smântână, roşia cubuleţe, la fel şi ardeiul, şi busuiocul. Se sărează –piperează. Foaia de spanac coaptă se răstoarnă pe o altă coală de hârtie sau un şervet alb din bumbac, se acoperă cu umplutura de brânză şi se rulează cu ajutorul şervetului. Se feliază pentru a se servi.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...