Mulțimea neobișnuită de publicații vâlcene are și părți pozitive. Există în Râmnic câțiva ziariști adevărați care se pot lua la trântă cu oricine din presa scrisă la nivel național. Ca urmare unii dintre ei au ajuns foarte puternici formatori de opinie la nivel local, reușind să hiperbolizeze sau să desfiinţeze oameni politici după cum le este dorința. Concurența fiind foarte mare, ziariştii de prin partea locului sunt atenți şi au o participare destul de activă la mai toate evenimentele ce se petrec în Oltenia noastră de sub munte. Tocmai din acest motiv sunt uimit de faptul că nu am auzit să se fi luat vreo atitudine (în afara unei singure declarații de lider opozant retrasă cu o grabă destul de ciudată) față de o serie de încălcări flagrante de legislație într-un moment politic critic şi anume la schimbarea gărzii după ce colosul cu picioare de lut, respectiv USL-ul, s-a prăbușit. Şi nu mă refer la rotirea directorilor, lucru intrat deja în folclorul cotidian, ci la modificările ce au loc la vârful administrațiilor locale. Acestea au debutat deja cu alegerea primarului interimar și foarte probabil vor continua cu îndelung discutata detronare a vicepreședintelui liberal din Consiliul judeţean. Așa cum știe toată lumea ambele schimbări pot avea loc numai cu aprobarea dată de majoritatea consilierilor adică a minimum 12 consilieri municipali pentru desemnarea edilul-şef şi cel puţin 17 consilieri județeni pentru vicepreşedintele lor. Însă voturile PSD-ului și aliaților săi trebuie să fie superioare pragurilor amintite fiindcă în ambele situații consilierii propuşi pentru cele două înalte demnităţi locale nu au voie să se voteze pe ei înșiși fără pericolul de a intra într-un conflict de interese foarte clar statuat în art. 47 alin. 1) și 2) din Legea 215/2001 și în art. 77 din Legea nr. 161/2003. Iar după cum s-a văzut sau se prezumează, nou constituita Uniune Social Democrată nu dispune, cel puțin până în prezent, de 13 voturi în Consiliul municipal şi nici de 18 voturi în Consiliul județean.

Doresc să subliniez că nu am party-pri-uri, nu fac parte din niciun cor de susținători şi mai ales nu sunt "ab initio" împotriva nimănui. Pretenția mea de râmnicean sadea este că Primarul, oricine ar fi acesta, să gestioneze chibzuit şi corect substanțialul buget local, să iubească orașul și să dorească revenirea lui în prim planul interesului național şi european. Cine întrunește asemenea calități are suportul meu necondiționat. La fel și pentru cel ce ocupă sau va ocupa postul din conducerea județului devenit Cuiul lui Pepelea prin ruperii fostei alianțe.

Așadar mă miră peste măsură lipsa de reacție atât a ziariștilor, cât și a celui care a rămas singurul număr 1 al puterii locale adică a Președintelui Ion Cîlea despre care, oricâte i s-ar pune în cârcă, nu se poate spune că admite ilegalităţi sau că e amestecat în aranjamente necurate. Sunt de acord că trebuie luat cât mai repede taurul de coarne, dar știm cu toții că nimic nu se poate clădi temeinic pe o bază a cărei legalitate este discutabilă oferind doar posibilități de lamentări gratuite și pasări de vinovății fără sfârșit.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Sorin Zamfirescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa sorin.zamfirescu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...