FINANŢELE VÂLCEA ne informează în privinţa normei anuale de venit pentru închirierea de camere în scop turistic

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Vâlcea ne informează că, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova a aprobat norma anuală de venit pentru închirierea de camere în scop turistic pentru anul 2014. Astfel, pentru localităţile din judeţul Vâlcea, norma anuală de venit pentru închirierea de camere în scop turistic pentru anul 2014 este de 10.200 lei/cameră/an.

Normele anuale de venit pentru categoriile de localităţi menţionate mai sus, se ajustează prin diminuare, astfel:

• pentru locuinţele situate în mediul rural, cu 10%;

• pentru camerele de locuit situate în construcţii din lemn, cu 10%;

• camerele care nu sunt dotate cu instalaţie de apă, canalizare şi de încălzire proprii sau comune, cu 20%;

• pentru camerele care nu sunt dotate cu instalaţii sanitare proprii, cu 20%;

• pentru camere care au suprafaţa mai mică de 10 mp, cu 5%;

• pentru camere care au mai mult de două locuri de cazare, cu 5%.

Coeficienţii de corecţie stabiliţi potrivit criteriilor de mai sus, nu pot să diminueze cu mai mult de 30% normele anuale de venit stabilite conform Ordinului comun nr. 22/06.01.2012 al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi nr. 28/10.01.2012 al ministrului Finanţelor Publice.

Norma anuală de venit se recalculează astfel încât să reflecte perioada din anul calendaristic pe parcursul căreia spaţiul de locuit a fost efectiv închiriat, ţinând cont de data la care au intervenit următoarele situaţii:

• începerea realizării de venituri din activitatea de închiriere în scop turistic;

• încetarea realizării de venituri din activitatea de închiriere în scop turistic;

• întreruperile temporare datorate unor accidente, spitalizării şi altor cauze obiective, inclusiv cele de forţă majoră, dovedite cu documente justificative.

Organul fiscal competent va comunica contribuabililor care desfăşoară activitatea de închiriere de camere în scop turistic amplasate în locuinţe proprietate personală, normele anuale de venit stabilite şi aprobate, va aplica coeficienţii de corecţie, şi va stabili nivelul plăţilor anticipate în contul impozitului pe venit.

Documentul a fost publicat şi poate fi consultat pe website-ul AJFP Vâlcea, la adresa www.finantevalcea.ro, categoria Norme de venit, din pagina principală, meniul lateral stânga.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...