După 15 ani, s-a reactivat filiala Uniunii Arhitecţilor din România la Vâlcea

În data de 25 martie 2014, în prezenţa conducerii centrale a Uniunii Arhitecţilor din România şi a unui număr semnificativ de arhitecţi care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Vâlcea, s-a desfăşurat în Râmnicu Vâlcea Conferinţa Filialei U.A.R. având ca scop reactivarea, după aproape 15 ani, a filialei judeţene. Cu această ocazie au fost alese prin vot secret organele de conducere ale Filialei Vâlcea pentru următorii patru ani: arh.Cristian Dinulescu - preşedinte, arh.Ioan Marcela şi arh.Alexandru Suciu - vicepreşedinţi.

„În cadrul Conferinţei s-au exprimat opinii critice la adresa produsului de arhitectură contemporan. S-au purtat discuţii referitoare la căile şi modalităţile de coagulare a unor opinii unitare, bazate pe competenţă, privitoare la arhitectură, urbanism şi amenajarea teritoriului, protejarea monumentelor istorice, a spaţiilor verzi precum şi asupra altor aspecte care ar impune implicarea mai fermă a specialiştilor. Ţinând seama de rolul pe care arhitecţii, prin pregătirea lor, au menirea să îl joace în societate, s-au emis opinii pertinente privind îmbunătăţirea relaţiei cu cetăţenii, administraţia locală şi agenţii economici din judeţul nostru. S-a reafirmat totodată necesitatea susţinerii şi consolidării statutului social al arhitectului prin promovarea tot mai insistentă a solidarităţii de breaslă" - a precizat arhitectul Cristian Dinculescu.

Despre Uniunea Arhitecţilor din România

Continuatoarea tradiţiilor Societăţii Arhitecţilor Români fondată în anul 1891, Uniunea Arhitecţilor din România este o asociaţie profesională apolitică, independentă, cu personalitate juridică, de drept privat fără scop lucrativ, care desfăşoară o activitate de utilitate publică.

Potrivit Statutului aprobat de Conferinţa Naţională din 5 mai 2012, pe baza căruia se definesc şi priorităţile noastre la nivel local, susţinerea arhitecturii ca act de creaţie artistică şi promovarea calităţii culturale a arhitecturii fac parte dintre obiectivele principale ale acestei organizaţii profesionale.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...