Remus Grigorescu este incompatibil în fruntea Bibliotecii Judeţene Vâlcea?

ÎN ATENŢIA ANI: Abilitatea şi agilitatea vulpoiului Remus Grigorescu de a-şi fac loc, cu coatele, în fruntea diferitelor instituţii din judeţului nostru este greu de explicat. Cert este că omul face ce face şi cade tot în picioare. Ce contează că este bănuit de fapte de corupţie? Ce contează că la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea şi-a terorizat colegii? Ce contează că el şi-a dovedit incapacitatea şi lipsa de profesionalism acolo unde, de fiecare dată, a fost propulsat în frunte pe criterii politice? Ce contează că nu a fost în stare să câştige nicio bătălie electorală, deşi a avut de fiecare dată sprijinul total al partidului? Şi întrebările de acest gen pot continua la nesfârşit.


Acum, după ce a fost scos în „şuturi" de la Inspectoratul Şcolar Vâlcea, de unde încă îi atârnă de „coadă" un dosar penal pentru fraudarea bacalaureatului, Remus Grigorescu a ajuns director la Biblioteca Judeţeană Vâlcea. Evident, nu pentru că este el bun, ci pentru că Ion Cîlea – liderul PSD Vâlcea, continuă să-i acorde credit şi să-l numească în fruntea instituţiilor vâlcene, în dauna unor colegi de partid care, poate, ar merita mai multă atenţie.

Problema se pune altfel, însă, la această numire. Asta pentru că, Remus Grigorescu este şi consilier judeţean, iar Biblioteca Judeţeană este o instituţie în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, care îşi primeşte bugetul de la Consiliu. Tocmai de aceea, nu puţini sunt cei care susţin că Grigorescu se află într-o evidentă stare de incompatibilitate, lucru pentru care aşteptăm o poziţie a inspectorilor ANI, care, cu siguranţă, se vor pronunţa în acest caz.

PSD poate pierde fragila majoritate în Consiliul Judeţean

În cazul în care ANI va decide că Remus Grigorescu este incompatibil, iar acestuia i se va impune să îşi dea demisia din funcţia de consilier judeţean, PSD-ul va ieşi în pierdere şi riscă să rămână cu un consilier în minus faţă de liberali. Asta pentru că, cel pe care pesediştii se bazau că urmează pe lista USL la Consiliul Judeţean Vâlcea, George Claudiu Stanciu (PSD), şi-a mutat domiciliul în Craiova şi, astfel, a pierdut dreptul de a mai fi consilier judeţean în Vâlcea. Aşadar, în cazul în care acest scenariu se adevereşte, iar PSD pierde postul de ales judeţean, PNL va câştiga un consilier, pe Cristi Iliescu, şi îi va pune mari probleme lui Cîlea în şedinţe.

Dar, Ion Cîlea deocamdată nu-şi face griji sau este destul de naiv să creadă că „tot ce zboară se mânăncă". Astfel, nu ne putem explica declaraţia aceasta: „Ce să fac, să îl las să moară de foame!? Dacă e incompatibil, îl scot de la Biblioteca şi gata. Dar eu am întrebat juriştii şi mi-au zis că nu se pune problema asta". Acum, domnule Cîlea, să vedem ce spun şi inspectorii ANI!

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...