Consiliul Judeţean, transformat în mahalaua politicienilor vâlceni

SCANDAL. Circ pe bani publici în Consiliul Judeţean Vâlcea, acolo unde consilierii judeţeni PNL, alături de fostul ministru Ludovic Orban, Cristi Buican, Dan Niţu şi Adrănel Cotescu au organizat un protest inedit în timpul şedinţei Consiliului Judeţean de vineri de dimineaţa. Toţi peneliştii au venit îmbrăcaţi în tricouri albe pe care scria „PSD + PDL condamnă la sărăcie 60% din cetăţenii judeţului Vâlcea". Nu au lipsit nici pancartele cu numele localităţilor conduse de liberali: „Voineasa, condamnată la sărăcie", fiind doar una dintre ele.

A urmat un scandal în toată regula, presărat cu vorbe grele, ţipete, urlete şi jigniri ca-n mahala. „Ştiţi că domnul Persu ia şi pensie şi salariu de la Consiliul Judeţean" – a strigat Cristi Buican. „Tu câştigi 100 de milioane de la Camera Deputaţilor şi nu faci nimic" - a replicat Dumitru Persu.
protest CJ 2
După ce Ion Cîlea a ameninţat că suspendă şedinţa, aceasta a început totuşi într-un cor de huiduieli. Prin vocea avocatului Victor Stănculescu, grupul consilierilor PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a „Codului lui Buican", care prevede alocarea fondurilor judeţului Vâlcea pe anumite criterii acceptate de liberali. A urmat o altă serie de discuţii aprinse, acuzaţii şi ţipete, însă în vacarmul care s-a produs, în final s-a votat ordinea de zi în formă iniţială. În acel moment, liberalii au părăsit şedinţa la ordinul lui Cristi Buican: „Nu votaţi sărăcirea judeţului de aceşti hoţi". „Ne-aţi făcut hoţi, vă fac plângere penală" - a replicat şi Ion Cîlea.

Lucrurile au fost la un pas să degenereze după contrele dure între Bogdan Popescu şi Dumitru Persu, dar până la urmă totul s-a terminat cu bine şi protestatarii au plecat din sală cu destinaţia Prefectură.

Protestul liberalilor în faţa Prefecturii Vâlcea

Peneliştii conduşi de Cristian Buican, Ludovic Orban, dar şi de parlamentarii Dan Niţu, Adrănel Cotescu şi Traian Dobrinescu, nu s-au lăsat cu una cu două, ei s-au adunat în faţa Instituţiei Prefectului Vâlcea şi şi-au strigat nemulţumirile. Îmbrăcaţi în aceleaşi tricouri albe, liberalii au tremurat minute bune, dar nimeni nu i-a băgat în seamă.
protest CJ 1 copy
Asta pentru că reprezentantul Guvernului în judeţ se afla în momentul protestului într-o şedinţă a Colegiului Prefectural, iar liderul PNL Cristian Buican a aşteptat minute bune ca acesta să iasă din întâlnire şi să-i solicite o întrevedere la care liberalii să-şi prezinte revendicările. Într-un final, prefectul Cornoiu a ieşit să vorbească cu Buican, stabilind ora 12.00 pentru prezentarea nemulţumirilor.

De fapt, repartizarea fondurilor judeţului de către Ion Cîlea pe criterii numai de el ştiute a fost una dintre nemulţumirile membrilor PNL Vâlcea. O altă problemă ridicată de ei a fost votul din Consiliul Local de desemnare a primarului interimar al Râmnicului. Tocmai de aceea, ei i-au cerut prefectului să atace aceste hotărâri în instanţă. „Să nu credeţi că situaţia de la Vâlcea este una singulară, acest lucru se va întâmpla probabil în toată ţara, acolo unde baronii PSD consideră că banii publici sunt banii lor. Aceştia sunt banii cetăţenilor, banii comunităţilor locale care au nevoie de investiţii. Prefectul, în momentul în care a fost numit, s-a dezbrăcat de haina politică şi trebuie să aplice legea şi să atace în contencios toate hotărârile care încalcă legislaţia. În cazul în care nu va face acest lucru, vom merge pe filiera de a ataca în contencios şi din partea cetăţenilor municipiului Rm. Vâlcea" – a declarat fostul ministrul PNL, Ludovic Orban.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...