Tinere forţate să se prostitueze în Spania de familia Gheorghe din Călimăneşti

Cinci ani de zile a durat până când familia Ghoerghe din Călimăneşti şi-a primit pedeapsa pentru comiterea infracţiunii de trafic de carne vie. Cazul este unul cunoscut din anul 2009, atunci când 9 tinere au mers la poliţie şi au mărturisit că, în perioada 2003-2008, au fost obligate să se prostitueze în Spania, în regiunea Alteea. Atunci a început o adevărată anchetă din partea poliţiştilor şi a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care imediat i-au ridicat pe membrii familiei de proxeneţi din Călimăneşti, Elvis Gheorghe, Floarea Gheorghe, Cerasela „Lavinia" Gheorghe, Dumitra Florica Gheorghe şi Belmondon Mihăiţă Gheorghe au ajuns în arest preventiv, iar apoi au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de carne vie. Acum, cei cinci traficanţi şi o altă persoană ce făcea parte din gruparea infracţională au fost condamnaţi definitiv, iar poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au pus deja în aplicare mandatele de încarcerare, ei fiind transferaţi la Penitenciarul Colibaşi. Elvis Gheorghe a primit o condamnare de 4 ani de închisoare, Floarea Gheorghe - 5 ani de închisoare, Cerasela Gheorghe - 5 ani de închisoare, Dumitra Florica Gheorghe - 3 ani de închisoare, Belmondon Mihăiţă Gheorghe - 5 ani de închisoare şi Domnica Loredana Marin - 3 ani de închisoare.

În Spania, fetelor le erau confiscate paşapoartele

Istoria cazului a început, aşa cum spuneam, în anul 2003, atunci când una dintre victime, Nicoleta Mădălina Ionescu era barman la un local situat în comuna Câineni, satul Robești, județul Vâlcea, frecventat, îndeosebi, de șoferi turci. Din câte se pare, femeia oferea și alte „servicii" conducătorilor de tiruri aflați în tranzit. În aceste circumstanțe, aceasta a cunoscut-o pe Cerasela Gheorghe, care după ce s-a împrietenit mai bine cu Mădălina, i-a propus să o însoțească în Spania, unde, spunea ea, îi va putea face rost de o slujbă „decentă". Mai exact, era vorba de un loc de muncă la un bar, unde avea să câștige, pe lună, peste 600 de euro.

Femeia a acceptat propunerea, iar Cerasela Gheorghe a făcut toate demersurile necesare pentru ca Mădălina să facă rost de pașaportul turistic. După ce au ajuns în localitatea Benidorm, femeia a fost găzduită într-un apartament în care, pe lângă soții Elvis și Dumitra Florica Gheorghe, se mai aflau și alte femei, care s-a descoperit că practicau prostituția în beneficiul celor doi. Potrivit declarațiilor acesteia, Mădălina a fost convinsă de Elvis să practice prostituția, spunându-i-se că nu are de ales pentru că atât banii, cât și pașaportul ei se află la Mihăiță Gheorghe. Așadar, în împrejurările date, Mădălina a fost constrânsă să o însoțească pe Dumitra Florica Gheorghe, căreia i se spunea „Dana", împreună cu celelalte femei din apartament într-o stradă, situată între Benidorm și Alicante, unde fost forțată să se prostitueze.

Bătute cu bestialitate şi forţate să se prostitueze
traficanti 2 copy
Toate cele 9 victime, Nicoleta Mădălina Ionescu, Loredana Elena Czapo, Maria Margareta Czapo, Felicia Daniela Chelu, Simona Mihaela Răceanu, Elena Bălăceanu (fostă Melinte), Carmen David, Ana-Maria Biriş (fostă Varga) şi Alina-Ionela Sava (fostă Brănescu) au fost racolate în acelaşi mod de membrii familiei Gheorghe, duse în Spania, acolo unde le erau luate paşapoartele şi bătute cu bestialitate dacă refuzau să se prostitueze. „Programul de lucru începea la ora 20:00 și se termina dimineața în jurul orei 06.00, eu întreținând relații sexuale diverse, cu un număr de 7 - 8 bărbați pe noapte. Relațiile sexuale se desfășurau în mașina clientului sau pe câmp, împrejurare în care se percepea un tarif cuprins între 15 - 20 de euro, sau la locuința clientului când eram plătită cu 100 euro/oră. În această împrejurare, când eram condusă la locuința clientului, Florica Dumitra Gheorghe fie mă însoțea pentru a mă putea supraveghea îndeaproape, fie îi solicita clientului actul de identitate pe care îl restituia la întoarcerea mea. Pe lângă tariful stabilit eram răsplătită și cu bijuterii din aur de clienții mai generoși. Îmi amintesc că am obținut patru inele, două brățări și un lanț bărbătesc, toate din aur, bijuterii ce mi-au fost confiscate în totalitate de Florica. Toți banii rezultați din practicarea prostituției ajungeau în posesia lui Gheorghe Elvis, care ne supraveghea permanent, ne însoțea la magazin pentru a ne cumpăra alimente și era lângă noi și atunci când sunam acasă. Eram obligată să-i spun mamei mele Ionescu Maria că lucrez într-un bar și că totul este în regulă cu mine. (...) Belmondon m-a agresat, în sensul că mi-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul, în zona feței și apoi a întreținut relații sexuale cu mine, prin constrângere. În același mod a procedat Elvis cu verișoara mea Maria Margareta Czapo, cu mențiunea că aceasta locuia în celălalt apartament al familiei Gheorghe. Actele de violență și raportul sexual întreținut cu mine prin constrângere au fost săvârșite de Belmondon, chiar în prezența surorii acestuia, Cerasela. Subliniez faptul că toți banii obținuți din practicarea prostituției erau colectați de Lavinia Damian, iar nouă nu ne dădea nici măcar un cent." – susţine una din victime. Ca să scape de tortură, femeile s-au răzvrătit într-o seară şi au apelat la ajutorul autorităţilor spaniole, care astfel au intrat pe fir şi au anunţat autorităţile din România.

Infractorii au antecedente penale

Aşa cum spunea, cei cinci traficanţi, membrii ai familiei Gheorghe, şi o altă persoană ce făcea parte din gruparea infracţională au fost condamnaţi definitiv, iar poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au pus deja în aplicare mandatele de încarcerare, ei fiind transferaţi la Penitenciarul Colibaşi. Elvis Gheorghe a primit o condamnare de 4 ani de închisoare, Floarea Gheorghe - 5 ani de închisoare, Cerasela Gheorghe - 5 ani de închisoare, Dumitra Florica Gheorghe - 3 ani de închisoare, Belmondon Mihăiţă Gheorghe - 5 ani de închisoare şi Domnica Loredana Marin - 3 ani de închisoare. Pedepsele luate de ei sunt totuşi destul de mici, mai ales că unii dintre membrii familiei Gheorghe sunt şi recidivişti. Din fișele de cazier judiciar rezultă că Floarea Gheorghe se află în stare de recidivă post-executorie, iar Elvis și Mihăiță Belmondon Gheorghe au antecedente penale fără să fie îndeplinite condițiile prevăzute de lege pentru a se reține starea de recidivă.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...