BURSA PARIURILOR la Vâlcea în cazul Frâncu

S-a deschis bursa pariurilor la Vâlcea în ceea ce priveşte soluţia pronunţată în dosarul „MITĂ la Primărie". Râmnicenii fac deja supoziţii privind soarta primarului Emilian Frâncu, care ar trebui decisă azi, 26 martie a.c. de jucătorii Curţii de Apel Bucureşti. Există 5 variante posibile de soluţionare în mod defintiv: condamnare cu suspendare, condamnare cu executare, casarea cu rejudecarea dosarului, respingerea ambelor apeluri sau achitare.

Prima variantă admiterea ambelor apeluri, atât cel a DNA-ului, cât şi al lui Frâncu, casarea în parte a sentinţei de condamnare la 4 ani cu suspendare, în sensul modificării acesteia la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni cu suspendarea executării pedepsei şi aplicarea unei măsuri complementare a interzicerii dreptului de a mai fi ales sau de a alege şi de a ocupa o funcţie de demnitate publică pentru o perioadă de 5 ani. În acest caz, vor avea loc alegeri parţiale la primăria Râmnicului.

Având în vedere practica Înaltei Curţi de Casaţiei şi Justiţie în ceea ce priveşte condamnările privind infracţiunile de corupţie, al doilea scenariu posibil este condamnarea la 5 ani cu executare, la care se adaugă măsurile complementare, cum ar interzicerea ocupării unei funcţii de demnitate publică.

A treia variantă este casarea sentinţei de condamnare şi trimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti.

Este posibilă şi respingerea ambelor apeluri ca nefondate, iar ca efect al acestei situaţii, practic, Frâncu rămâne primar.

Ultima variantă, cea mai puţin posibilă, este achitarea inculpatului Frâncu pentru inexistenţa infracţiunii şi a nevinovăţiei.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...