NEWS ALERT: Lorică Gorun şi alţi trei din gruparea sa, condamnaţi la 30,6 ani de închisoare

26 Mar 2014
Cei trei vâlceni au fost găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciuni, fraude la unele firme de leasing, uz de fals, fals în înscrisuri şi alte operaţiuni bancare frauduloase. Cea mai grea pedeapsă a primit-o Ion „Lorică" Gorun, care va sta nu mai puţin de 13 ani după gratii.

În anul 2010, oamenii legii au demascat o grupare infracţională specializată în înşelăciuni, fraude la unele firme de leasing, uz de fals, fals în înscrisuri şi alte operaţiuni bancare frauduloase. De la Vâlcea au fost ridicaţi de mascaţi Ion Gorun, zis Lorică, Nicolae Alexandru Găitănaru, Valentin Roșu şi Dan Ilie, iar alături de ei au mai ajuns după gratii alţi 36 de indivizi din Bucureşti, Vrancea, Argeş şi Ialomiţa, ce făceau parte din această grupare infracţională. Prejudiciul estimat la unele firme de leasing și persoane fizice se ridică la 700.000 euro. Printre firmele şi băncile înşelate se numără: SC BCR LEASING SA, SC RAIFFEISEN LEASING SA, SC BAVARIA LEASING SA, SC AFIN LEASING IFN SA, SC PIRAEUS LEASING SA, SC TIBPET SRL.

Acum, cei patru vâlceni au fost condamnaţi definitiv de Tribunalul Vâlcea, poliţiştii vâlceni punând în aplicare mandatele de aducere şi arestare.

Aşadar, pentru faptele sale, Ion „Lorică" Gorun a fost condamnat să execute pedeapsa cea mai grea de 11 ani închisoare, plus un spor de 2 ani închisoare, în final, inculpatul urmând să execute 13 ani închisoare. Inculpatul Valentin Roşu a fost condamnat la 4 ani de închisoare, Nicolae Alexandru Găitănaru a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare, iar Dan Ilie va sta 10 ani în închisoare, conform hotărârii date de magistraţii Tribunalului Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...