REŢETA ZILEI: Şalău la cuptor

25 Mar 2014

Buna vestire... zi aducătoare de veşti minunate! Fiind dezlegare la peşte, se spune că acela care gustă peşte de Buna vestire se va simţi tot anul ca peştele în apă.

Ce vă trebuie? 1/2 kg şalău; 1/2 kg cartofi; 100g ciuperci; caşcaval; 2 ouă; 1 lingură făină; 1 cană lapte; 100g smântână; 150g unt; sare; piper.

Cum se prepară? Se curăţă şi se spală peştii după care se pun la fiert un sfert de oră. Se lasă puţin să se răcească apoi se curăţă de piele şi de oase şi se îndepărtează căpăţânile. Între timp se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi felii şi ouălele într-o oală cu o linguriţă de sare. Laptele se fierbe împreună cu jumătate din cantitatea de unt, se adaugă făina amestecând încontinuu pentru a nu se face cocoloaşe şi după un sfert de oră se potriveşte cu sare şi piper. O parte din sosul astfel obţinut se pune într-un vas de iena tapetat cu unt, se face un strat de cartofi fierţi, se aşează în mijloc fileurile şi pe margine rondele de ou şi ciuperci. Se rade caşcaval deasupra şi se completează cu sosul rămas. Untul se taie în cubuleţe şi se împrăştie pe suprafaţa vasului şi se adaugă smântâna. Se ţine o jumătate de oră în cuptorul încins. Se serveşte cald.

Poftă bună!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...