Apartamente noi, vândute ca electrocasnicele

În ultimii ani, piaţa imobiliară a cunoscut o scădere dramatică, drept pentru care dezvoltarii din domeniu se gândesc la noi metode de atragere a clienţilor. Astfel, locuinţele pot fi vândute la fel ca electrocasnicele, în rate fără dobândă plătite direct dezvoltatorului. Noile soluţii de finanţare nu au convins încă clienţii, dovadă fiind miile de apartamente goale din toată ţara. Însă, dezvoltatorii nu se lasă învinşi, ei încercând să conceapă noi sisteme. Buy-back este unul dintre cele mai cunoscute sisteme, fiind folosit cu succes şi la electrocasnice: dezvoltatorul care vinde locuinţa nouă se ocupă de evaluarea şi de vânzarea celei vechi. Iar valoarea apartamentului vechi devine avans pentru cel nou. „În trei-patru luni de zile el se mută din apartamentul vechi în apartamentul nou. Sunt şi situaţii în care este nevoie şi de diferenţă de bani.", susţine un dezvoltator imobiliar.

Pentru cei care nu au toţi banii pentru o casă nouă, proprietarii acceptă doar jumătate din sumă, iar restul poate fi plătită în rate, fără dobândă.

„De exemplu, un apartament de 42.000 poate fi cumpărat cu 21.000 de euro avans, iar diferenţa să fie dată în doi ani fără dobândă, fără niciun fel de finanţare sau adeverinţă de la locul de muncă", explică Elena Nistor, director de vânzări la o firmă de imobiliare.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Vă recomandăm să citiți și...

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...