Hoţii sunt înnebuniţi după metoda „Termopanul"

Poliţia atenţionează că hoţii au descoperit noi metode de păcălire a oamenilor pentru a le intra în case şi a fura tot ce prind. Metodele sunt ingenioase, iar hoţii reuşesc să-şi convingă victimele să-i primească în casă, dându-se drept autorităţi. Într-un moment de neatenţie, hoţii fură bani sau bunuri de valoare, lăsându-şi victimele cu ochii în soare.

Conform specialiştilor de la Serviciul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, pe lângă metodele considerate clasice, adică "escaladare", "chei potrivite", "rupere butuc" şi "uşi neasigurate", au fost identificate cinci moduri prin care hoţii reuşesc să-şi convingă victimele să le deschidă uşa şi să-i invite în casă.

Analiza Poliţiei Capitalei a relevat că una dintre cele mai uzuale este aşa-numita metodă "termopan". În aceste cazuri, infractorii acţionează, cel mai des, în echipe de câte doi şi abordează, pe stradă, persoane trecute de 65 de ani, cărora le spun că reprezintă firme specializate în montarea de fereste termopan şi au nevoie să facă măsurători şi să verifice locul în care vor amplasate, în condiţiile în care primăria va demara lucrări de reabilitare a blocurilor din zonă. După ce intră în casă, unul dintre hoţi simulează că face măsurători în faţa proprietarului, în timp ce complicele său fură din locuinţă tot ce găseşte la îndemână.
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...