Deputaţii cheltuie bani chiar şi în vacanţă

Deşi luna ianuarie a acestui an a fost una de vacanţă pentru deputaţi deoarece nu au avut nicio şedinţă în plen, deputaţii şi-au luat banii pentru transport şi deplasări. De asemenea, şi-au decontat şi cazarea, deşi au lucrat doar 3 zile în capitala ţării.

Cu toate astea, banii cheltuiţi pentru cazare au fost chiar mai mulţi decât în decembrie 2013, lună cu activitate normală la Parlament. Peste un milion de lei. Atât costă camerele de hotel ale deputaţilor, indiferent dacă ei se află sau nu în Bucureşti.

Pentru cele trei zile în care au avut de lucru la comisii, deputaţii au primit bani, în ianuarie, şi pentru deplasările în Capitală şi înapoi acasă.

Nici la capitolul cheltuieli cu birourile parlamentare din teritoriu nu s-a cunoscut că luna ianuarie a fost una de vacanţă parlamentară. Fiecare din cei 406 deputaţi aflaţi în exerciţiul mandatului în ianuarie a decontat, în medie, între 10.000 şi 11.000 de lei pentru a-şi plăti consilierii şi a-şi achita facturile de la birourile parlamentare.

Ca şi în decembrie sau altă lună cu activitate normală la Camera Deputaţilor, fiecare ales şi-a primit şi indemnizaţia . Adică, în medie, 5.000 lei.

Deputaţii au reuşit, în schimb, să facă economii din bugetul alocat deplasărilor în străinătate.

Dacă în decembrie 2013 au cheltuit aproape 150.000 de lei pentru astfel de deplasări, în vacanţa din ianuarie au alocat doar o treime din aceşti bani.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...