Castrarea chimică a pedofililor, motiv de dispută în Parlament

Deputatul Costi Rădulescu, unul dintre iniţiatorii proiectului de lege, consideră că această lege protejează posibilele victime fără apărare

Deputaţii jurişti nu reuşesc să ajungă la acelaşi numitor comun în ceea ce priveşte proiectul de lege care propune castrarea chimică a pedofililor. Unii susţin că sunt de acord cu înăsprirea pedepselor, însă devin sceptici când vine vorba despre castrarea chimică.

Un grup de 27 de parlamentari social democraţi a solicitat castrarea celor comit agresiuni sexuale împotriva copiilor. Potrivit iniţiativei depuse la Parlament, procedeul constă în administrarea unor medicamente care reduc nivelul testosteronului şi inhibă dorinţele sexuale ale agresorului.

„Infracţiunea vizată de acest proiect de lege este una dintre cele mai grele şi înfiorătoare. Sunt adeptul unor înăspriri a pedepselor vizând asemenea situaţii, când ne referim la pedofilie. Mai mult, cei care contestă acest proiect de lege trebuie să fie conştienţi că drepturile acelor copii abuzaţi, care nu se pot apăra, nu sunt respectate. Când ne gândim la drepturile pedofililor să le punem în balanţă cu cele ale copilaşilor de 4, 5, sau 6 ani şi apoi să decidem. Apoi, în proiect se vorbeşte despre castrarea chimică cu consimţământul pedofilului. Acesta este chemat în faţa unei comisii şi i se explică procedeul. Dacă este de acord, va beneficia de o scăderea anilor de puşcărie, dacă nu, se întoarce la detenţie" – ne-a declarat Costi Rădulescu.

Statisticile arată că sute de copii sunt supuşi abuzurilor sexuale în fiecare an. O analiză a Direcţiei pentru Protecţia Copilului arată că, anul trecut, în România, au fost abuzaţi sexual 347 de minori. Aproape jumătate dintre aceste agresiuni s-au produs în familie.

În Uniunea Europeană, castrarea chimică este reglementată în Cehia şi Polonia, ţări care impun castrarea în cazurile de pedofilie. În Rusia, pedeapsa a fost introdusă în 2011, iar un an mai târziu şi Republica Moldova a urmat exemplul. În state precum Danemarca, Gemania, Finlanda, Suedia şi Norvegia, acest tip de tratament este aplicat cu acordul infractorului, în schimbul eliberării.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...