REŢETA ZILEI: Pulpe de curcan cu miere şi portocale

21 Mar 2014
Ce vă trebuie? 2 pulpe mari de curcan (2.5 -3 kg), 2 portocale, 2 măciulii de usturoi, 2 linguri miere, 2 linguri ulei de susan, 2 linguriţe sos Worchester, 1/2 linguriţă oglio e alio (fulgi ardei iute, usturoi, pătrunjel), 1/2 linguriţă ierburi de Provence, 1 vârf cuţit curcuma, 1 vârf cuţit boia afumată, 1 pahar vin sau zeamă de la jumătate lămâie, sare, 500 gr mazăre verde congelată, 500 gr baby carots (morcovi tineri) congelaţi

Cum se prepară? Pulpele de curcan se curăţă, se spală. Se face un amestec din condimente, miere, ulei, sos Worchester şi zeama de la o portocală. Cu acest amestec se masează bine pulpele de curcan şi se pun la cuptor în tavă în care aţi pus puţină apă şi măciuliile de usturoi curăţate la capete. Întâi se dă focul mare la cuptor. După 15 min. se întorc pulpele, se mai lasă 15 minute şi iarăşi se întorc, reducându-se căldura. Turnaţi vinul deasupra. În acest moment adăugaţi legumele şi mai lăsaţi totul la cuptor maximum 20-30 min.
Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...