Ponta și Șova se contrazic reciproc

Motivul discordiei autostrada Sibiu – Pitești

Premierul Victor Ponta a anunțat că șoferii ar putea circula pe autostrada Sibiu - Piteşti chiar înainte de 2020. După întâlnirile pe care le-a avut cu reprezentanţii Dacia, Ponta a declarat că lucrările vor începe la anul cu tronsonul Piteşti – Curtea de Argeş. Deocamdată, din exerciţiul financiar 2007 – 2013, se vor aloca 25 milioane euro pentru refacerea studiului de fezabilitate, care a expirat. „Sper ca în 2020 sau chiar mai repede, domnul preşedinte Băsescu, care nu a făcut niciun kilometru de autostradă, să meargă liniştit cu Duster-ul pe autostradă spre pensie", a declarat Ponta, cu tupeu.

Declaraţiile recente ale lui Victor Ponta vin să-l contrazică pe ministrul Transporturilor Dan Şova, care a postat pe blogul personal că lucrările la autostradă vor începe în 2017, şi nu în 2015, cum anunţase premierul.

"În data de 3 martie s-au declanşat la CNADNR procedurile pentru selecţia consultantului pentru a realiza studiul de fezabilitate, procedurile urmând să dureze maximum şase luni, cu tot cu eventuale contestaţii. Pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu - Piteşti există o sumă de 28 de milioane de euro pusă la dispoziţie de Comisia Europeană în alocarea 2007 - 2013. După ce se termină studiul de fezabilitate în 12 luni, urmează procedurile de aprobare a lui, se va începe licitaţia pentru atribuirea de lucrări care va dura şase luni. Dacă punem şase luni acum, 12 şi cu 6, în cel mai bun caz, în 24 de luni se pot începe lucrările pe Sibiu - Piteşti", scrie pe blog Dan Şova.

Victor Ponta a reacţionat în stilu-i caracteristic, când este prins la înghesuială: "O să îi spun domnului Şova mai bine să vorbească decât să scrie pe blog. Văd că toţi au boala scrisului pe blog. Cred că nici el nu mai ştie ce scrie pe blog", a spus Victor Ponta.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...