REŢETA ZILEI: Spanac cu orez (de post)

21 Mar 2014
Chiar dacă nu postiţi, mâncarea de spanac cu orez poate fi servită atât ca fel de mâncare, cât şi ca garnitură de friptură.

Ce vă trebuie? 700 g spanac, 4-5 linguri orez, 2 morcovi, o ceapă, un ardei, o lingură pastă de tomate, ulei, sare

Cum se prepară? Se spală, se curăţă şi se toacă în funcţie de preferinţe morcovii, ceapa şi ardeiul (pentru ca mâncarea să fie mai aspectuoasă, ar fi indicat ca ardeiul şi morcovii să fie tăiaţi bucăţi mai mari). Se căleşte ceapa şi ardeiul. După ce acestea s-au înmuiat, adăugăm morcovul şi orezul (care a fost spălat în câteva ape). Se căleşte orezul cu legumele în jur de 5 minute, apoi se adaugă 2 căni cu apă, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă la fiert. După aproximativ 15-20 minute, se pune spanacul în cratiţa cu legumele şi orezul şi se lasă mâncarea pe foc încă 10 minute. În cazul în care se foloseşte spanac proaspăt, înainte acesta va trebui curăţat, oprit în apă fiartă şi apoi tocat. După aceea, adăugăm pasta de tomate, punem sare după gust şi mai lăsăm odată mâncarea să dea într-un clocot.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...