SE CAUTĂ CULEGĂTORI DE MAZĂRE PENTRU DANEMARCA ŞI PORTUGALIA

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă prin Reţeaua EURES, va organiza în luna aprilie, la Slatina, o bursă a locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca. Angajatorul danez va veni în România pentru a intervieva candidaţii. Sunt oferite 50 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură – culegători de mazăre.

Culegătorii vor lucra în Portugalia în perioada 15 aprilie - 10 iunie; în Danemarca, între 10 iunie - 1 septembrie; în Portugalia, între 1 septembrie - 20 decembrie 2014. Se va munci într-o comunitate internaţională, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Lucrătorii au ocazia de a-şi dezvolta alte abilităţi: pe lângă culesul mazărei, unii lucrători pot fi şoferi de autobuz/tractor, tâmplari, zidari sau supervizori etc. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea şi încrederea reciprocă între lucrători.

Cerinţele la locul de muncă sunt: • Vârsta minimă 18 ani; • Muncă fizică grea, indiferent de climă; • Experienţă în muncă agricolă - avantaj; • Lucrătorii trebuie să fie motivaţi şi flexibili în privinţa programului; • Toleranţă şi respect pentru colegii din echipă; • Onestitate şi responsabilitate în toate situaţiile; • Atitudine pozitivă pentru dezvoltarea abilităţilor şi contribuţie pozitivă în cadrul echipei; • Limba engleză - nivel mediu

Plata muncii este în funcţie de cantitate şi în acest sens, lucrătorii trebuie să fie motivaţi. În Portugalia salariul minim lunar este de 507 euro + bani de concediu + bonusuri de masă, corespunzând pentru 172 ore şi 1950 kg pe lună, ca nivel minim de performanţă. Dacă se atinge un nivel de performanţă mai ridicat, se plăteşte cu 0,35 euro/kg ca bonus la sfârşitul sezonului. După perioada de instruire, lucrătorul trebuie să fie capabil să atingă nivelul minim, altfel poate fi concediat. În Danemarca, salariul este de 0.6 euro/kg + 12,5% bani de concediu. După o perioadă de instruire, lucrătorii trebuie să atingă nivelul minim de performanţă de 28 kg/oră, altfel pot fi concediaţi. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze.

În Portugalia cazarea se va face fie la hotel, fie în apartamente cu bucătărie, toalete şi duş. Costul pentru cazare/electricitate este de 3 - 6 euro/zi. În Danemarca, cazarea se face în corturi aduse de lucrători sau în rulote cu dormitoare. Bucătăria, toalete, duşuri, maşini de spălat, TV şi internet sunt disponibile. Taxa de cazare pe lucrător/zi este între 4 - 8 euro În Danemarca (pt. acoperirea costurilor de electricitate, apă, etc.) în funcţie de soluţia de cazare aleasă de lucrător. Transportul dus - întors România - Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului. În Portugalia, transportul de la locul de cazare până la locul de muncă este gratuit. În Danemarca, pentru transportul de la locul cazării la locul de munca sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz, contra cost pentru 1,5 euro/zi/persoană; opţional, lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

Culegătorii vor lucra în Portugalia în perioada 15 aprilie - 10 iunie; în Danemarca, între 10 iunie - 1 septembrie; în Portugalia, între 1 septembrie - 20 decembrie 2014. Programul de lucru este de 6 zile/săptămână. Munca începe devreme dimineaţa şi se termină în jurul prânzului.

Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.greenpeas.dk. Preselecţia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin e-mail de către angajator. Selecţia va avea loc în prima decadă a lunii aprilie 2014, la Slatina. Invitarea la selecţie a persoanelor preselectate din judeţul Vâlcea se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea. Detaliile referitoare la data precisă, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise numai persoanelor invitate. Termenul limită pentru aplicare: 03.04.2014.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Olivia Pîrvu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa olivia.pirvu@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...