REŢETA ZILEI: Falafel (reţetă de post)

19 Mar 2014
Chifteluţele din legume falafel sunt apreciate, datorită faptului să sunt foarte gustoase.

Ce vă trebuie? 1 kg boabe uscate de năut sau din conservă, 400 g pătrunjel, mărar după gustul fiecăruia, 6 căţei usturoi, 4 cepe medii, 6 linguriţe apă, o linguriţă bicarbonat de sodiu, sare, boia de ardei, piper.

Cum se prepară? Se lasă năutul la înmuiat peste noapte (se poate sări peste acest pas dacă se foloseşte năut de la conservă). A doua zi se fierbe năutul timp de 5 minute, se lasă să se răcească un pic (aproximativ un sfert de oră). Se dă prin maşina de tocat năutul, ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi se amestecă mixtura astfel obţinută cu restul ingredientelor. Se fac din compoziţia obţinută chifteluţe mici, care se prăjesc în ulei încins, timp de 5-6 minute.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...