Hidroelectrica scoate la vânzare microhidrocentralele

Două dintre ele sunt din Vâlcea: Bistriţa – Prislop şi Horezu 2

Hidroelectrica vinde microhidrocentrale ca să-şi achite datoriile de 250 milioane euro. Zilele acestea, vor fi scoase la vânzare alte 22 de microhidrocentrale, printre care şi 2 din Vâlcea, Bistriţa – Prislop şi Horezu 2.

De asemenea, Hidroelectrica mai vine şi un teren de 3.200 m.p. în Târgu Jiu, pentru care va cere în jur de 200.000 de euro, a declarat Remus Borza, proprietarul firmei Euro Insol, administratorul judiciar al companiei.

Unităţile care vor fi vândute au o capacitate instalată de până la 10 MW şi primesc ajutor de la stat sub forma certificatelor verzi pentru generarea electricităţii.

Nu e prima acţiune de licitare a microhidrocentralelor pe care le deţine Hidroelectrica. În ianuarie, compania a încercat să vândă 14 microhidrocentrale, cerând 10,4 milioane de euro. A scăpat doar de 3 unităţi, pe care a încasat 2,4 milioane de euro.

În iunie 2013, Hidroelectrica a vândut 14 microhidrocentrale, obţinând 10,5 milioane de euro. Remus Borza a declarat ca Hidroelectrica are datorii către bănci în valoare de 250 de milioane de euro şi vrea să vândă, în perioada 2013 - 2014, 88 de microhidrocentrale, deoarece compania nu are resurse pentru investiţiile necesare.

Hidroelectrica a reintrat în insolvenţă la sfârşitul lunii februarie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursurile formulate de mai mulţi traderi de energie care au contestat, printre altele, decizia de închidere a procedurii insolvenţei, în iunie 2013.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...